close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

zipp raven 250

zipp raven 250

Postautor: hajermp@wp.pl dodano: 06 mar 2010, 21:54

witam wszystkich klubowiczów chciałbym poznać instalację elektryczną do mojego moto zipp raven 250
hajermp@wp.pl

zipp raven 250

Postautor: eNgine dodano: 06 mar 2010, 23:43

Witaj, podaj email to wyślę Ci w formie pliku pdf. Co prawda nie w naszym języku ale można się połapać.

Edit: Zresztą wrzuciłem na swój serwer może innym też się przyda:

http://engine.ms.net.lodz.pl/Lifan-2504.pdf
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

zipp raven 250

Postautor: Kris dodano: 07 mar 2010, 18:53

Engine, fajny schemat! Czytelny i na dodatek w kolorze! Ja mam oryginalny załączony do polskiej instrukcji.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

zipp raven 250

Postautor: wiekowy dodano: 07 mar 2010, 19:20

A mozesz ten schemat z polskiej instrukcji przesłać? U mnie w instrukcji nie było. :motor:
Awatar użytkownika
wiekowy
Forumowicz

Motocykl: Yamaha Virago 535
Tel. kom.: 502528976

zipp raven 250

Postautor: hajermp@wp.pl dodano: 07 mar 2010, 19:45

dziękuje bardzo :dobrarobota:
hajermp@wp.pl

zipp raven 250

Postautor: Kris dodano: 14 mar 2010, 21:14

Ok, Wiekowy - wysyłam Ci właśnie w pdf.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

zipp raven 250

Postautor: lopez73 dodano: 15 maja 2010, 11:26

eNgine pisze:Witaj, podaj email to wyślę Ci w formie pliku pdf. Co prawda nie w naszym języku ale można się połapać.

Edit: Zresztą wrzuciłem na swój serwer może innym też się przyda:

http://engine.ms.net.lodz.pl/Lifan-2504.pdf

o chyba ten schemat mnie się przyda ale szkoda że nie po polsku , przed wczoraj wyjechałem pierwszy raz na Ravenie trochę dalej od domu po jakimś czasie zrobiłem sobie przerwę , po paru minutach przerwy pora wracać bo już się ściemniało wsiadam na motor włączam starter .. i nie odpala _boisie czynność powtarzam parę razy .. kurna co jest ? patrze paliwo jest blokady wyłączone _bezradny ciepło mi się zrobiło daleko do domu wokoło prawie ciemno co robić no nic trzeba sprawdzić czy w ogóle iskra jest na świecy i tu kolejna niespodzianka brak iskry , myśli najgorsze że coś poważnego padło patrze jedzie dwóch gości na ścigaczach zatrzymują się pytają się co się stało parę porad ale nic nie dało .. pojechali więc zaczynam grzebać w kablach może gdzieś nie łączy po godzinie przez przypadek odpalił i wracam szybko do domu na drugi dzień idę oblukać co jest grane pali normalnie wyjeżdżam na ulice 2 km zgasł zjeżdżam na pobocze pierwsze co patrze to świece i znowu brak iskry ruszam rożnymi kablami odpala , no dobra jest odpalony i co dalej ruszam kablami , gaśnie :zalamka: czynność powtórzyłem parę razy i nie mogę zlokalizować usterki ale ewidentnie widać że coś z kablami nie tak i chyba po tym schemacie będę musiał prześledzić dokładna drogę kabli do świec i może gdzieś znajdę usterkę :!:
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven => GV650

zipp raven 250

Postautor: koty4 dodano: 15 maja 2010, 11:33

Witaj.
Też tak miałem. Radzę ci sprawdzić 2 kabelki pod siedzeniem. są otulone przynajmniej u mnie przezroczystą koszulką. Ich jakość połączenia jest conajmniej dyskusyjna :wrr: . Popraw - dociśnij i będzie działało. Napisz czy to było tosik :)

Witaj.
Też tak miałem. Radzę ci sprawdzić 2 kabelki pod siedzeniem. są otulone przynajmniej u mnie przezroczystą koszulką. Ich jakość połączenia jest conajmniej dyskusyjna :wrr: . Popraw - dociśnij i będzie działało. Napisz czy to było tosik :)
Awatar użytkownika
koty4
Klubowicz

Motocykl: Yamaha Majesty 400

zipp raven 250

Postautor: lopez73 dodano: 16 maja 2010, 16:07

koty4 pisze:Witaj.

te wszystkie styki które są na wierzchu i ten o którym piszesz sprawdziłem na samym początku ale to nie to :(
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven => GV650

zipp raven 250

Postautor: eNgine dodano: 16 maja 2010, 16:42

Przeleć wszystkie kostki - jeżeli rozrusznik kręci a iskry nie ma to najpewniejszym miejscem będzie kostka w lampie przedniej która prowadzi od włącznika zapłonu na kierownicy. Kolejne miejsce to wyłącznik zapłonu przy rozłożonej stopce bocznej, ostatecznie połączenie cewek zapłonowych pod bakiem. O takich rzeczach jak dobry styk masy to chyba nie muszę wspominać. Najlepiej tej przerwy szukać omomierzem. Ja w swoim zaraz po zakupie przeleciałem wszystkie możliwe kostki i połączenia, podoginałem styki i zabezpieczyłem WD40 i pewnie przez to podobnych problemów nie doświadczyłem.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Następna

Wróć do Zipp Raven