eNgine pisze:Witaj, podaj email to wyślę Ci w formie pliku pdf. Co prawda nie w naszym języku ale można się połapać.
Edit: Zresztą wrzuciłem na swój serwer może innym też się przyda:
http://engine.ms.net.lodz.pl/Lifan-2504.pdf
o chyba ten schemat mnie się przyda ale szkoda że nie po polsku , przed wczoraj wyjechałem pierwszy raz na Ravenie trochę dalej od domu po jakimś czasie zrobiłem sobie przerwę , po paru minutach przerwy pora wracać bo już się ściemniało wsiadam na motor włączam starter .. i nie odpala

czynność powtarzam parę razy .. kurna co jest ? patrze paliwo jest blokady wyłączone

ciepło mi się zrobiło daleko do domu wokoło prawie ciemno co robić no nic trzeba sprawdzić czy w ogóle iskra jest na świecy i tu kolejna niespodzianka brak iskry , myśli najgorsze że coś poważnego padło patrze jedzie dwóch gości na ścigaczach zatrzymują się pytają się co się stało parę porad ale nic nie dało .. pojechali więc zaczynam grzebać w kablach może gdzieś nie łączy po godzinie przez przypadek odpalił i wracam szybko do domu na drugi dzień idę oblukać co jest grane pali normalnie wyjeżdżam na ulice 2 km zgasł zjeżdżam na pobocze pierwsze co patrze to świece i znowu brak iskry ruszam rożnymi kablami odpala , no dobra jest odpalony i co dalej ruszam kablami , gaśnie

czynność powtórzyłem parę razy i nie mogę zlokalizować usterki ale ewidentnie widać że coś z kablami nie tak i chyba po tym schemacie będę musiał prześledzić dokładna drogę kabli do świec i może gdzieś znajdę usterkę