Witam od 2 maja również posiadam Bartona N. Przechodziłem obok sklepu i jakoś tak mnie naszło. Odebrałem papiery zarejestrowałem i popołudniu już jeździłem.
Zaprzeczam jakoby poruszanie się 125cm na prawo jazdy B stanowiło dla rozgarniętego człowieka (lat 40) jakiś problem. Wiadomo iż początki są trudne ale po wyjechaniu ze sklepu bez problemu pokonałem trasę ponad 30km w Warszawie "Modlińska - S8 - S2(POW) - Mordor zwany Służewcem".
Najwięcej problemu stanowiły wolne obroty po rozgrzaniu zwyczajnie gasł. 1/3 obrotu śruby w gazniku w prawo i elegancko jest.
Pokonałem trasę Warszawa (Mordor) - Sochaczew po DK92 i faktycznie wibracje w trakcie jazdy czas jazdy 1:15 powoduje lekkie mrowienie w palcach. Ale to kwestia przyzwyczajenia i wiekszego obycia i mniej kurczowego trzymania motocykla kolanami i rekami

Predkosc maksymalna na 5 biegu licznikowa to 120km/h ale Trasser na Androida powiedział ze wiecvej jak 94 km/h nie było. Nie cisnałem więcej ale takie predkosci sa przy ok 6500 na 5 biegu. Pewnie mozna cos wyzej.