Hangman pisze:decha na pancernym zawiasie do ściany (demontaż 1 min), na desce podstawa pod moto 30x40cm.Pozdro
to.st pisze:Groot pisze:Dziękuje za podjęcie tematu i za rady. Ja myślałem o dość prostej , a jednocześnie stabilnej konstrukcji z wykorzystaniem łoża stopki centralnej. Po jej zdemontowaniu, w jej miejsce montujemy tuleją z zabezpieczeniem która jest przyspawana do lewarka. Lewarek jest osadzony na płycie lub kątownikach stalowych.
Coś mniej więcej takiego:
Koszt podnośnika 60- 80 zł...
Po podniesieniu moto możemy jeszcze dla pewności podeprzeć 1 lub 2 koła podkładając podpórki i opuszczając lekko motocykl.
A z której strony planujesz korbę do kręcenia tym ustrojstwem? Bo wedle tego rysunku to mi wychodzi, że się będziesz czołgał do niej pod moto.
A ta decha to jaką ma długość??
Hangman pisze:A ta decha to jaką ma długość??
3m, garaż dwustanowiskowy ma 6m szerokości więc pełna dowolność
to.st pisze:
A nie możesz sam zrobić podobnego wykorzystując posiadany podnośnik??
Dwa kawałki ceownika, dwa kątownika i dwie rury o różnej średnicy. Na jednym z końców do dolnej części spawasz dłuższą rurę o mniejszej średnicy, a na górnej tą o większej ale krótszą. Tak żeby jedna chodziła w drugiej, trochę smaru załatwia sprawę poślizgu. A zestaw rur powinie zapewnić stabilność.
Przemyśl to.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości