https://www.youtube.com/watch?v=BvPeGdD ... e=youtu.be
Filmik jest nagrany zaraz po czyszczeniu łańcucha (oczywiście stuka tak samo przed czyszczeniem jak i po).
Co ciekawe w czasie kręcenia w tył stukot jest zdecydowanie mniejszy. Powolne kręcenie kołem powoduje metaliczny stuk jakby uderzenie młotkiem zawsze w tych samych pozycjach zębatki zdawczej. Dodatkowo podczas jazdy przy wysokich obrotach silnika wyraźnie zwiększyły się drgania odczuwalne na podestach. Co to może być? Macie może jakieś sugestie? Motocykl oddać do serwisu czy można to naprawić w garażowych warunkach? Niestety awaria KSL dopadła mnie też

PS
Nasmarowałem łańcuch i na centralnej stopce włączyłem silnik na 1-jedynce. Efekt jest taki że co pewien czas szarpnie motocyklem tak jakby napęd się blokował albo haczył. Zauważyłem też jeszcze jedną przypadłość na wrzuconej jedynce i wciśniętej klamce sprzęgła napęd rusza. Nie jest to mocna praca bo da się koło zatrzymać kręcące się koło ręką ale jednak na wciśniętym sprzęgle tylne koło zaczyna się obracać. Sprzęgła nie można już bardziej opuścić bo klamka robi się luźna.