Czyścisz go w wodzie z duża ilością płynu do naczyń a potem zostawiasz do całkowitego wyschnięcia(niektórzy czyszczą w benzynie ale ja odradzam te metodę tym bardziej że niszczy wkład)
Potem zakupujesz specjalny olej do filtrów. Ja używam oleju w sprayu castrola bo jest łatwu w obsłudze spryskasz i spokój. Ale jeżeli masz zwykły to musisz go potem zamoczyć do tego oleju i odsączyć. jeżeli się gąbke da wyjąć całkowicie to normalnie wykręcasz jak skarpety
W naszych v-kach specjalnie się nieodczuwa że filtr może być zapaprany, a po drugie jest dość wysoko umiejscowiony więc łyka mniej syfu podczas deszczu i kurzawy, więc nie ma potrzeby częstego czyszczenia
W dwusuwach jeśli filtr jest zaparany to skutkuje dużym spadkiem mocy tam zaleca się czyszczenie co 1000km. Z własnego doświadczenia wiem że po przejechaniu ponad 200km w deszczu fitr jest do czyszczenia (mam skuter dwusuw gdzie filtr jest umieszczony dokładnie pod moto)
Jak kupisz taki spray to starczy Ci jescze na następne motocykle, a jak zwykły to trzeba się paprać i wykręcać lub odsączać.