Cieknący kranik

Cieknący kranik

Postautor: Lepes dodano: 07 lip 2012, 08:56

"Żeby życie miało smaczek"... Cóż, na razie postaram się pozostawić w pozycji rez. A jak będzie możliwość, to coś wymyślę, tylko nie wiem co to może być... Uszczelka? Podkładka? ;/
Awatar użytkownika
Lepes
Forumowicz

Motocykl: Honlei (Roadstar) LF250
Tel. kom.: 505899495

Cieknący kranik

Postautor: LEFTHANDY dodano: 07 lip 2012, 16:13

Ej miałem to samo. Kupiłem nawet nowy kranik, ale w serwisie powiedzieli, że jest w gorszym stanie niż ten co mam. Mi akurat przy okazji jakiejś większej naprawy rozkręcili go i po wymieniali uszczelki na nowe. I już nie cieknie.
Możliwe też, że możesz mieć źle założony przewód paliwowy. Przyjrzyj się dokładnie jak są po zakładane i gdzie są te druciane zaciskacze. Raz też tak miałem. Zaczęło mi ciec na trasce. Okazało się, że po prostu przewód był źle osadzony.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Cieknący kranik

Postautor: mike_russ dodano: 07 lip 2012, 16:19

Do do przewodu, to druciane zaciskacze sprężynowe (bez śrubek) u Lisa były na tyle do bani, że gdzie się dało wywaliłem, wstawiając dociągnięte porządnie "trytytki" i trzyma :)
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Poprzednia

Wróć do Lifan LF-250