Rude Bettie zaczęła mi brzydko kasłać

Postautor: LEFTHANDY dodano: 29 sty 2009, 18:30

Dzięki Dorplas. Poszukam sobie czegoś takiego.
Wczoraj też przewietrzyłem się ale tylko po mieście. Pojechałem na próbę do naszych gwiazd nocturnal grind glam metalu z GO NAKED! z FM. :buttrock:
I teraz tak: jak wyjeżdżałem z domu rozgrzałem sprzęta na ssaniu i dobrze jeździł. Potem po próbie pojechaliśmy do 2oo na herbatkę z cytryną. No i jak tam jechaliśmy to mi gasł na skrzyżowaniach na wolnych obrotach. Potem jak już wracałem do domu przegoniłem sprzęta po nocnych pustych ulicach za wiekowym Ducati i się chyba rozgrzał bo jak dojechałem do domu to na wolnych gasł ale już nie tak strasznie jak wcześniej. Czy przy mrozie takie zachowanie to normalka? Czy to znak, że coś mi się kaszani?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Lupus dodano: 29 sty 2009, 19:08

Pewnie od mrozu, a długo stał czy jeździsz cały rok
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Postautor: dorplas dodano: 29 sty 2009, 19:15

jasne że to może być od zimna i niedogrzania moto, podkręć troszkę obroty i wtedy zobacz jak Ci Twoje cudo gada
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Klubowicz

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Postautor: Lupus dodano: 29 sty 2009, 19:17

i niech sobie "popyrka" pod garażem dłuuższą chwilę
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Postautor: roberto dodano: 30 sty 2009, 13:05

Ja mialem podobne objawy jak jezdzilem w temp ponizej 5st. Okazalo sie ze producent nie przewidzial zalozenia podgrzewaczy gaznika ktore sa montowane w Virago. Dodam ze gażnik identyczny. Dokupilem w serwisie (co nie bylo łatwe) i objawy ustapily. Teraz jak jest -5 to moto chodzi bez jękniecia.
roberto

Postautor: LEFTHANDY dodano: 31 sty 2009, 20:42

Jak takie podgrzewacze wyglądają i ile za nie dałeś?

Dziś sobie zrobiłem małego rundalka. Pogoda ładna, sucho i w miarę ciepło (0;-3). Rozgrzałem go i palił bardzo ładnie. Jak wyszedłem ze sklepu odpaliłem go na raz, bez ssania i dodatkowych obrzędów. Chyba nie potrzebne mi są te podgrzewacze. Wszystko ładnie chodzi. Trochę mi tylko powietrze zeszło z przedniego koła. No i ludzie trochę się na mnie dziwnie gapili...

Tak jakby nigdy w życiu nie widzieli prawdziwego twardziela, he, he :rotfl: :buttrock:
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 06 lut 2009, 21:10

Wczoraj wyskoczyłem bo musiałem. Do tego pojechałem "o jeden most za daleko" i musiałem nadrabiać hektar. Rano trochę padało, ale generalnie było nieprzyjemnie bo wilgotno. Odwilż i ten syf z roztapiającego śniegu zaległ na ulicach. Motong upieprzony jak po jakimś rajdzie na łuku Kurskim, a jeździłem tylko po asfalcie. Do tego błoto zabryzgało mi szybkę w kasku. To było dosyć dziwne. Pojawiła mi się taka mgiełka na szybce więc machnąłem ręką żeby przetrzeć, a to było takie drobmiutkie błoto, ktore rozmazałem sobie po szybie i już jazdę musiałem kontynuować z otwartą zasłoną. Nawet siedzenia ma zachlapane tym błotem. Nic jak się ciepło zrobi to go umyję.
Za to dziś wyskoczyłem sobie po śmigać na miasto już na luzaku. Pogoda ładna, słoneczko, sucho. No po prostu pogoda lepsza niż była pod koniec września.
Sezon w pełni, nie ma co. Motorek palił bardzo ładnie, nie musiałem go długo rozgrzewać no po prostu poezja.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Lupus dodano: 08 lut 2009, 12:15

:) tak wczoraj prawie już był sezon motocyklowy już jeździły maszyny u mnie a dziś po sezon i śnieg napadał

OBY DO WIOSNY
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Postautor: Greedo dodano: 16 lut 2009, 04:36

Lefty, ciśnienie w cylindrze mierzysz manometrem. BTW dotarłeś do domu cały? :D
Awatar użytkownika
Greedo
Forumowicz

Motocykl: Japoński x4 i chiński czoper:)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 16 lut 2009, 17:59

W chacie byłem ok. 5.00. Zasnąłem w nocnym i wyjebało mnie gdzieś na pętlę na Białołęce. Kierowca zaczął mnie szarpać i wyjebał z autobusu. Więc wracałem 13 kilosów w zamieci przez jakieś pola i lasy na azymut. Po drodze ulepiłem bałwana na przystanku i jakoś doszedłem.
A co z wami? Długo tam jeszcze siedzieliście?
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Lifan LF-250