Rude Bettie zaczęła mi brzydko kasłać

Postautor: Luca dodano: 25 lip 2012, 09:06

LEFTHANDY pisze: Okazało się, że ten wysprzęglik jest walnięty.

To typowa usterka w chińskich V-kach. Już kilka osób wymieniało ten wysprzęglik w Cruiserach Keeway, to niech się przyznają gdzie to kupili.

LEFTHANDY pisze: Zabawna sprawa: w salonie YAMAHy taki wysprzęglik ściągają tylko pod konkretny numer silnika. Czyli tutaj nic nie załatwię.

A dlaczego nic nie załatwisz? Skombinuj tylko numer silnika od Virago 250 i zamów, a jak przyjdzie, to weź stary wysprzęglik dla porównania i jak będzie to samo, to kupujesz, a jak nie , to nie kupujesz. :D
Jak z Yamahy są cwani, to ty też bądź.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: LEFTHANDY dodano: 26 lip 2012, 23:17

Dobra. W poniedziałek będę miał nowe sprzęgło i wysprzęglik. za 331PLN. Nadal jednak latam za uszczelką do silnika.

A ponieważ zbliża się łikend i urodziny mojej laski, więc do niedzieli pożyczyłem sobie dzisiaj taką "różową hulajnogę" w stylu "Hello Kitty" :D :

Obrazek

SUZUKI GSXF 750. Straszny crap. Typowy plastik - sprzęt dla lamusów i "Guido" po solarce w dresach adidasa. Trochę obciach. Ale co zrobić? Życie bywa ciężkie. :D
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Lepes dodano: 27 lip 2012, 00:53

Jaki tam obciach? Zależy jak się jeździ, a nie czym :D Był nawet film o kolesiu, który kosiarką przez USA jechał, więc tą mini szlifierką też się da! Grunt, żebyś był ubrany typowo na Harley'a! :D
Awatar użytkownika
Lepes
Forumowicz

Motocykl: Honlei (Roadstar) LF250
Tel. kom.: 505899495

Postautor: Luca dodano: 27 lip 2012, 08:53

LEFTHANDY pisze: więc do niedzieli pożyczyłem sobie dzisiaj taką "różową hulajnogę" w stylu "Hello Kitty" :D :

Prawdziwy motocyklista musi umieć jeździć na wszystkim :rotfl:

P.S.
Tylko różowych szpilek nie zapomnij włożyć :rotfl:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: LEFTHANDY dodano: 27 lip 2012, 17:32

Ta hulajnoga podobno ma ok. 100 koni. 210 po Łazienkowskiej, a i tak jakiś fiut mnie z lewej wyprzedził :D Ile ten gość musiał zapierdalać! Aż dziw, że pęd powietrza nie urwał mu łaba.
Czy ci ludzie nie mogą zrozumieć, że jednak w mieście obowiązują pewne ograniczenia? :D

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 18:11 --

No zaczynam się powoli "wjeżdżać" Ja pierdykam! Sprzęt sam idzie na koło! :D
Byłem też dziś w serwisie. Dali mi ten wysprzęglik i końcówkę którą musięli "wyławiać" magnesem.

Obrazek

A tak to wygląda w zbliżeniu. Widać ślady na tej ułamanej końcówce, że jednak "ostro dostała w pysk". Jak wymieniałem sprężynkę to była już ułamana, bo pamiętam. Myślałem wtedy, że to jakaś technologiczna pozostałość po frezie czy coś.

Obrazek
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Grzeno dodano: 28 lip 2012, 08:58

Widzę że w tych silnikach to norma ułamanych wysprzęglików ja zamawiałem w sklepie internetowym MOTOBOY lub MOTOBOT to jedno i to samo cena około 260 zł z przesyłką
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Postautor: LEFTHANDY dodano: 30 lip 2012, 03:12

Grzeno pisze:Widzę że w tych silnikach to norma ułamanych wysprzęglików ja zamawiałem w sklepie internetowym MOTOBOY lub MOTOBOT to jedno i to samo cena około 260 zł z przesyłką

Ło kurna, to zdarli z ciebie nieźle. Ja jutro idę do Zippa. Cały kosz sprzęgłowy i wysprzęglik 338zł.

Byłem też w takim serwisie na targowej, gdzie serwisują chinole, bo szukałem uszczelki. Prowadzi go taki dziadzio. Aż miło było porozmawiać. Gość zna się na chinolach, umie odróżniać marki, wie który lepszy, który gorszy.
Ale masakrycznie wieszał psy na Keewayu. Mówił, kiedyś można tam było załatwić wszystko. ale od jakiegoś roku zmieniła się tam ekipa i takie lamusy tam robią, że nic kompletnie się z nimi nie da.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: cruenzo dodano: 30 lip 2012, 16:03

Heh..Lefty, to Pan Bogumił Walczak...u niego kupowałem mojego szerszenia. Facet wie czym handluje, a że na keeway'u Polska psy ( nie tylko bo i kilka hoojoow się im dostało) to mogę potwierdzić. Kocha ich straszie. Jakbyś musiał kiedyś coś przy moto zrobic, to i serwis na miejscu ma a ceny nie zabijają.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Postautor: LEFTHANDY dodano: 31 lip 2012, 00:38

No, a dziś poszedłem do Zippa po odbiór zamówienia. Sprzęgło nówka w pudełeczku i............... zamiast tego popychacza, nowa klamka sprzęgła, pfffffffffffffffff Ja pierdykam! :mur:

Okazało się, że wysłali części po opisie nie po numerze. A w opisie jest "dźwignia sprzęgła" przy obu częściach.
Czujecie akcję? Koleś na magazynie wysyła części po opisie. Po ich nazwie, zamiast po numerze! :mur:
QRRRVA i kolejne dwa dni w plecy przez jakiegoś leniwego downa. :wrr:

Zostawiłem sprzęgło i powiedziałem, że odbiorę całość zamówienia. :/

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 23:45 --

cruenzo pisze:Heh..Lefty, to Pan Bogumił Walczak...u niego kupowałem mojego szerszenia. Facet wie czym handluje, a że na keeway'u Polska psy ( nie tylko bo i kilka hoojoow się im dostało) to mogę potwierdzić. Kocha ich straszie. Jakbyś musiał kiedyś coś przy moto zrobic, to i serwis na miejscu ma a ceny nie zabijają.

To znaczy tak: on uważa i ja się z nim zgadzam w pełni, że Keeway robi całkiem przyzwoite jakościowo sprzęty. Tylko ćwoki, których zatrudnia, psują to. Gdyby była lepsza dostępność części (już (pip) z serwisem, bądźmy realistami) to sprzedaż była by zupełnie inna.

-- EDYTOWANY: 06 Sie 2012.

HELLYEAH!!! :buttrock:

Mam nowe sprzęgło...

Obrazek

... i popychacz :D

Obrazek

Ten nowy wydaje się nawet lepszy bo ma takie wzmocnienie w miejscu gdzie pękł mi stary. Ten pęknięty czegoś takiego nie miał.

Obrazek Obrazek

Ale nie będę "chwalił dnia przed zachodem słońca".
Nie mam nadal uszczelek, chociaż to podobno nie problem, bo w serwisie powiedzieli, że teraz silniki uszczelnia się jakimś siuwaksem i nie stosuje uszczelek. Zobaczymy. :D

Cena w ZIPPie za sprzęgło i popychacz już z VAT-em: 338, 00 PLN Sam popychacz kosztuje 18,00 PLN, a sprzęgło 320 PLN.
Grzeno, tam w tym sklepie, ostro nacięli Cie na koszty. Chyba, że przesyłka była taka droga.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2012, 17:57 przez LEFTHANDY, łącznie zmieniany 3 razy
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 06 sie 2012, 17:55

Nooo! Odebrałem dziś Rude Bettie z serwisu. Ale ulga po tych wszystkich plasticzkach. :D

Zajebiście lekko wskakują biegi, sprzęgło też lekko chodzi, malina. Zapłaciłem za naprawę 350 PLN.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Lifan LF-250