close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Rude Bettie zaczęła mi brzydko kasłać

Postautor: Luca dodano: 01 lip 2008, 09:23

LEFTHANDY pisze:Raz jak przyjechałem z pracy do domu, to zobaczyłem, że kranik jest w poziomie czyli zamknięty. Oznacza to, że chyba zrobiłem 23km na odciętym paliwie (!!!).

Lefthandy, czy ty wiesz na pewno jakie jest prawidłowe położenie kranika w pozycji otwartej, zamknietej i na rezerwie?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: LEFTHANDY dodano: 03 lip 2008, 02:08

Myślałem, że jak jest w poziomie to jest zamknięte.
A czy ta pęknięta rureczka przy lince gazu to paważna usterka? Czy da się wymienić tylko tą rureczkę czy trzeba całą linkę gazu?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Luca dodano: 03 lip 2008, 08:39

LEFTHANDY pisze:A czy ta pęknięta rureczka przy lince gazu to paważna usterka? Czy da się wymienić tylko tą rureczkę czy trzeba całą linkę gazu?

Cała linka do wymiany.
Możesz też owinąć tą rurkę drucikiem i skręcić ale po co jak masz na gwarancji to niech wymienią na nową.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 05 lip 2008, 03:19

I tak muszę zajrzeć do serwisu bo właśnie stuknęło mi 1000km, a po tysiącu należy się przegląd.

Cholera, po tym jak przejechałem się Triumphem, jazda na Rude Bettie nie sprawia już tyle radości...
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 07 lip 2008, 10:00

LEFTHANDY pisze: Cholera, po tym jak przejechałem się Triumphem, jazda na Rude Bettie nie sprawia już tyle radości...

Przejedź się teraz rowerwm tak przez tydzień i znowu radość z jazdy na Rude Bettie ci powróci :mrgreen:
Nie bez powodu każdy dąży do jazdy na coraz to lepszym sprzęcie :chopper2:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Luca dodano: 07 lip 2008, 14:48

cjt7 pisze:Tak tylko że każdy rozumie co innego pod nazwą "lepszy sprzęt" :roll:

I to jest w tym najlepsze :motor:

P.S.
Cjt7 jak miło, że powróciłeś do swoich :piwa: :rad:
Już się zacząłem o ciebie martwić, był chłop i nima chłopa.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Shipp dodano: 07 lip 2008, 18:15

Ciekawe co Cjt7 za tymi żaluzjami robił... :rotfl:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: LEFTHANDY dodano: 12 lip 2008, 13:42

Cześć CJT7 wreszcie wróciłeś, he, he. Ile taki hm... "camper" kosztuje? Oczywiście w wersji standard, bez tego jakuzi z tyłu? :))

Byłem znowu na przeglądzie po 1000 km. Znowu mi wymienili olej naprawili tą pękniętą tulejkę od linki gazu: nałożyli taką nakrętkę i nawet się spoko trzyma. Nie ściągneli mi nowej linki bo bym musiał czekać długo. Coś tam po regulowali i znowu ścięli mnie na 4 stówy z groszami.

Zapytałem też swój serwis o wymianę łańcucha. Znaleźli mi jakieś dwa najlepiej się nadające po ok. 3 stówy za łańcuch i powiedzieli, że decyzja należy do mnie, który mam wybrać. Ale gość coś mówił, że do tych łańcuchów wypadało by wymienić tylną zębatkę. Zarekomendowali mi łańcuchy takie jakie wsadzali di Yamah Virago 250, bo tam swego czasu obsługiwali masę tych motorków, ale nie są pewni czy tylna zębatka od Yamahy by pasowała.

Słuchajcie, czy takie sakwy bedą pasowały do mojego motorku? Chodzi mi o to czy da radę je zmieścić.
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=23207
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: daro dodano: 12 lip 2008, 23:57

Jeśli chodzi o sakwy to nie wiem czy wiesz ale 12 litrów to jedne z najmniejszych jakie tylko są i na prawdę bardzo niewiele tam pomieścisz.Chociaż temat sakw również mnie interesuje bo też się nad nimi zastanawiam.Ale na pewno nie takie małe.Na allegro jest bardzo wielki wybór tylko może być ciężko je dopasować głównie ze względu na tylne kierunkowskazy.Nigdy tego nie zakładałem i wiem,że często trzeba się z tym pobawić.W chwili obecnej chyba jednak zrezygnuje ze sprzedaży moto z różnych względów i zamierzam założyć sobie jakieś sakwy.Chciałbym jak największe po rozsądnych cenach.Widziałem,że kolega Jawos założył w Keewayu żony sakwy ale jak dla mnie są zdecydowanie za małe.Będę kombinował z jak największymi ale bez przesady.Jeśli chodzi o przeglądy to płacisz jakieś koszmarne pieniądze i nie potrafię tego zrozumieć.Dawałem Ci namiar na tani serwis przedstawiciela Keewaya.Może nawciskali Ci,że to jacyś badziewiarze albo co pewnie dlatego,że każdy pilnuje swojego interesu.Twój wybór i jeśli lubisz to płać jak za zboże.Co do łańcucha i zębatek to też mnie to bardzo interesuje i pisz co i za ile założyłeś.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 13 lip 2008, 02:39

No właśnie o te kierunkowskazy chodzi. Te które wskazałem to według wszelkich znaków na niebie i ziemi będą pasowały na styk. Chciałbym inne takie trochę większe o długości 40cm ale trzeba by demontować kierunki lub przesunąć na maksa do przodu.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Lifan LF-250