close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Rude Bettie zaczęła mi brzydko kasłać

Postautor: LEFTHANDY dodano: 06 lis 2008, 00:33

dittos pisze:
darekdoc pisze:Jezdziłem wiele razy po nocach do pracy więc nie ma się co dziwić,że się zużyła.

czyżby to oznaczało, że jeździsz w dzień bez świateł ?
a może jak jest ciemno to bardziej się zużywa niż jak jest widno :rotfl:

No, wyobraź sobie, że jak jechaliśmy na zlot do Shippa to dokładnie tak było. Darekdoc jechał pociemku bez świateł.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: LEFTHANDY dodano: 06 lis 2008, 00:53

andrzej pisze:Lefthandy.

Wiem że piliśmy razem, ale tak sobie myślę, że do pisania pamiętników powinieneś używać innych programów a nie zaśmiecać naszego wspólnego serwera.

Trochę się panoszysz w swoim wątku i tak myślę, że niedługo powstanie tu śmietnisko zamiast sensownego i rzeczowego, pełnego informacji wątku na temat LF-250.
Po co zakładać temat, do którego nikt nie będzie zaglądał, bo z góry założy, że to tylko i wyłącznie odnośnik Lefthandy'ego.

Zaraz, zaraz. To nie jest do końca tak. To nie jest jakiś tam pamiętnik. Ten robię sobie oddzielnie i info o motorku odpowiednio zredagowane pojawi się niebawem na mojej stronce. Wtedy te informacje wraz z radami m.in. Jawosa co i jak, pojawią się tam. Forum jest o chińskich motongach prawda? Miało służyć jako źródło informacji o tych motorkach od ich użytkowników bo są one od niedawna na rynku i sami nie wiemy jeszcze na ile to jest wytrzymałe itp. Ja tutaj umieszczam tylko info odnośnie usterek, przebiegu, napraw od w zasadzie pierwszych kilometrów do dziś. Hronologicznie jest tu w zasadzie wszystko co przydażyło mi się od w zasadzie momentu kupna, przez cały okres docierania aż do dziś. Chyba lepiej jak wszystko jest w kupie, w jednym temacie niż mnożyć byty w postaci setek tematów z jedną dwoma odpowiedziami, co nie? Potem właśnie ciężko jest cokolwiek znaleźć bo wszystko jest porozpieprzane po całym forum. Sam nawet namówiłem chyba Kagieba, żeby zrobił mniej więcej to samo, bo uważam że jest to właśnie najmniej spamiarska forma. I nie jest to jakieś moje widzimisię, ale, jak sami wiecie ta właśnie forma sprawdziła się na Forum Motocyklistów. Natomiast co się odnosi spamowania to paradoksalnie dyskusja o tym już na ponad dwie strony zaśmieciła mi już ten temat. Jeśli tylko moje spamy są tu problemem (a z tego co widzę można by to zarzucić jeszcze kilku naszym kolegom) to dlaczego dyskusja na ten temat nie odbywa się w stosownym dziale tematycznym dotyczącym spraw organizacyjno/porządkowych? Natomiast jeśli kogoś drażni tylko fakt, że posty sygnowane tym samym nickiem, bez względu na treść w nich zawartą, są jeden pod drugim, to nie ma problemu. Mam już patent, który to zmieni.

cjt7 pisze:Po pierwsze nie spamuje (znam takiego jednego dużego spamera :D ;p ) tylko odpowiadam rzeczowo na twoje zapytania w tym wątku :czytaj: . Po drugie nie jest to twój wątek :ojoj: bo napisałeś to w miejscu, które należy do wszystkich ludzi którzy tu piszą. Po trzecie będę pisał jak mi się podoba ;p ;p ;p :twisted: (dopóki moderator mnie nie wywali :pliz: ) :rad:

CJT7: A no właśnie. W pełni się z tobą zgadzam. I nie rozumiem w związku z tym całego tego zamieszania.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: andrzej dodano: 07 lis 2008, 19:24

LEFTHANDY pisze:Dziś zadzwonili do mnie z warsztatu, że już mają dla mnie nowy podnóżek. No nareszcie.

LEFTHANDY pisze:No, dziś odebrałem nowy podnóżek wreszcie.

itd.....

Dla mnie brzmi to jak pamiętnik, aczkolwiek jest też kilka ciekawych informacji.

Ale OK.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 28 lis 2008, 06:18

Mam przebieg 5200km. Dziś wyskoczyłem na miasto ale po 10km zrezygnowałem. Chyba w tym sezonie to już koniec jeżdżenia.
Czas zrobić podsumowanie i coś wkleić na stronę.
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 24 sty 2009, 20:23

Wczoraj sobie pohasałem. Pierwszy raz w nowym roku. Po dobiciu do setki poczułem spadek mocy jakby jeden gar przestał palić.
Świeca może?
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Shipp dodano: 24 sty 2009, 22:34

...albo świeca...?
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: Greedo dodano: 25 sty 2009, 17:54

Albo kompresja? ;) Sprawdź sobie kompresję, potem zawory.
Awatar użytkownika
Greedo
Forumowicz

Motocykl: Japoński x4 i chiński czoper:)

Postautor: LEFTHANDY dodano: 27 sty 2009, 18:37

Wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę na Białołękę. Zmarzłem jak ch... ale ja nie mam ciuchów motocyklowych. W mieście jeździ się spoko ale poza miastem leży na drogach jakaś taka wilgotna mazia, trochę śliska. trzeba uważać. Było wszystko ok. natomiast kilka razy szarpało tak jakby sprzęgło nie trzymało czy coś w tym stylu. Ceny benzynki nastrajają optymistycznie. Zatankowałem pełny bak na Statoilu tej uszlachetnionej 95-tki i zapłaciłem ok. 15 zł.

Greedo: Zawory mam ok. sprawdzałem bo mam znaczniki prawidłowego położenia tych zaworków. A jak się sprawdza kompresję?
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: daro dodano: 27 sty 2009, 20:00

Jeśli już,to dotankowałeś do pełna a nie "pełny bak" za 15 zł.
Zawory nie rozregulowują się tragicznie w tych motorach. Mi po kilku tys.km zaledwie troszeczkę podregulowali,ale i tak nie było nawet czuć różnicy.
Greedo,(jak to Greedo:)) sugeruje,że silnik szlag już trafia(rozsszczelnia się?). A do mierzenia kompresji są specjalne przyrządy. Ale chyba musi być taki,co pasuje do takiego motoru.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: dorplas dodano: 27 sty 2009, 23:08

darekdoc pisze:A do mierzenia kompresji są specjalne przyrządy. Ale chyba musi być taki,co pasuje do takiego motoru.

zegar do mierzenia ciśnienia na cylindrze jest uniwersalny do moto czy auta, ważne że benzyniak, kup sobie na Allegro za 40 zł i sam sobie pomierz, zamiast płacić za to komuś to masz już zegar i mierzysz kiedy chcesz, nawet sąsiadce w ......oczywiście aucie :rotfl:
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Klubowicz

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

PoprzedniaNastępna

Wróć do Lifan LF-250