Ja do konserwacji od kilku lat stosuje 9w1 Mr McKenic doskonały środek do... wszystkiego. Wiem, tez kiedyś podchodziłem do
"środków do wszystkiego" z dużą rezerwą i mieszanymi uczuciami. Ten sprawdza się doskonale.
idealny do mycia (karoserii, powłok skórzanych i skóropodobnych, Łańcucha doskonale czyści zwłaszcza po jazdach w
terenie i dodatkowo smaruje) Jest po natrysku w konsystencji płynnej także świetnie wnika we wszystkie trudnodostępne
miejsca.Dodatkowo stosuję jeszcze typowy smar do łańcucha sprayu. Świetnie usuwa wszystkie tłuste plamy, smołę, oleje,
wszelkie świństwa.
- konserwuje - na zimę "sikam" cały motocykl preparatem i delikatnie rozprowadzam szmatką po powierzchni. Tworzy się
powłoka antystatyczna. Po całym zimowym przestoju wystarczy go przetrzeć, strzelić delikatną polerkę i wygląda jak nówka.
- bardzo dobrze konserwuje i zabezpiecza instalacje elektryczną. (chociaż do instalacji mają inny, specjalny preparat) Ja
gruntownie myje moto na myjni. Zabezpieczam sobie przewody, złączki preparatem i jadę na mycie karcherem. Nigdy nie
miałem żadnych problemów.
Nie wiem gdzie można go dostać w detalu, ja zawsze zamawiam wysyłkowo kartonik w firmie. Wystarcza na dwa lata.
cena około 20 zeta za atomizer (chyba 500ml)

Szczerze polecam: http://www.artpol.gda.pl/index_h.html