Witam serdecznie,
W tym roku (marzec 2008) dołączyłem do grona posiadaczy chińskich motorków, i jak narazie jestem bardzo zadowolony ale chciałbym spytać bardziej doświadczonych kolegów o jedną kwestie a mianowicie o moc i osiągi.
Moj motorek ma przejechane 1300 km do 1000 km byl jeźdzony delikatnie zgodnie i instrukcją na trasie max 80km/h.
Po przeglądzie po 1000 km/h wybrałem się troche w dalszą trase ok 300 km o obie storny i zauważyłem że V max na trasie to 100 km/h. Na 3 i 4 biegu motorek jest żwawy aż miło. ( na 3 max 100 km/h , 4 max to tesh 100 km/h) ale po wrzuceniu 5 biegu motorek mułowaty sie robi i reaguje na gaz w przedziale od 0 - 3/4 w dalszym przedzialne dosłownie zero reakcji. Jakiekolwiek wzniesienie powoduje że na 5 biegu predkość spada do 80 bo wyraznie nie ma siły i trzeba redukować bieg na którym jest ok.
Moje pytanie czy ten typ tak ma ?? Czy silnik jeszcze mało dotarty jest ?? Czy może dysze są celowo małe zeby tyle jeździł bo i takie głosy słyszałem ?? Jak odmulić ten motorek bo obecnie wyprzedzić jakiegoś TIRa to naprawde wyzwanie i jakis zapas mocy i predkości jest konieczny na naszych polskich drogach. Az strach pomyśleć jak sie szybke założy i pasazera wezmie.
Pozdrawiam
Michał