Problem z ładowaniem w R-250

Postautor: Mireksol dodano: 30 maja 2009, 20:07

motorek nie używany przez trzy dni - mierzyłem napięcie po tych trzech dniach bez włączenia silnika - 12.9 V ( wygląda, że trzyma)
- po włączeniu silnika bez włączonych świateł,bez dodawania gazu - 14 V
- po dodaniu gazu dochodzi do 14.5 V
- gdy włączam światła na wolnych obrotach spada do 12,3V po dodaniu gazu wzrasta do 12.8 V - ale przy światłach nie osiąga więcej.
Nie wiem, po tym rozładowaniu sprawdzałem całą instalację i czyściłem masy przy akumulatorze i regulatorze napięcia - może to było to?
Tak 500 km wstecz jak mi się rozładował w trakcie jazdy, też przeczyściłem masę przy akumulatorze i kilkaset km było ok. niestety nie przesmarowałem tego miejsca żadnym smarem do akumulatorów - czy to możliwe żeby tak szybko w tym miejscu tracił przez to masę?
_bezradny .
Sławek z twojej propozycji chyba spróbuję skorzystać ale na jego kołach a nie na przyczepce - najwyżej jak stanę w drodze będę kombinował Tylko na razie z uwagi na pracę nie bardzo mam termin ale tak pod koniec czerwca jeżeli by ci pasowało ( ew. termin ustalili byśmy na priva ok?)
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 22:34 przez Mireksol, łącznie zmieniany 1 raz
Mireksol
Forumowicz

Motocykl: Jinlun R-250-5 r.prod. 2008

Postautor: andrzej dodano: 30 maja 2009, 21:45

A przewód masowy który idzie z masy akumulatora do ramy?
Tam też warto przeczyścić i przesmarować wazeliną techniczną.

Może rzeczywiście to tylko zły styk masy narobił ci problemów.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250