oprawka żarówki świateł mijania i długich,

Postautor: Mireksol dodano: 05 wrz 2010, 22:02

panowie pęknęła mi oprawka żarówki świateł mijania i długich w lampie przedniej R-250, to takie badziewiaste tworzywo, że nie da się skleić - obwiązałem taśmą klejącą ale mam dyskotekę w trakcie jazdy może ktoś się orientuje czy da się dokupić jakiś zamiennik od innego motonga czy musi być Rometowska?
I jeszcze jedno pytanko czy Romet produkuje już oryginalne tylne bagażniki do R-250 czy też trzeba dopasować od innych motorków może ktoś podrzuci stronę na której można takie coś dokupić, nie mam mozliwości technicznych pospawać sobie sam _bezradny
Mireksol
Forumowicz

Motocykl: Jinlun R-250-5 r.prod. 2008

Postautor: eNgine dodano: 05 wrz 2010, 22:45

Hej co do oprawki to ona przecież jest metalowa, chyba że masz coś innego na myśli - np. odbłyśnik albo płytkę stykową.
Co do bagażnika niestety trzeba dopasować, albo dorobić coś na oparcie pasażera.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: Mireksol dodano: 08 wrz 2010, 12:45

niestety u mnie w reflektorze przednim - oprawka żarówki to znaczy to w co żarówkę wsuwamy i do czego podłączamy przewody - jest z tworzywa taki niby plastik i wzdłuż mi to pęknęło żaden klej mi tego nie chce skleić. To taka duperela ale Romet totalnie się tu nie spisał - proponują mi kompletny reflektor za 147 zł + koszty przesyłki - nie wiem czy gdzieś może na Allegro od innego motocykla bym dokupił ale ten reflektor Rometa jest chyba nietypowy i wątpliwe czy coś dopasuje tak, że totalna kicha :wrr:
Mireksol
Forumowicz

Postautor: thomas dodano: 08 wrz 2010, 12:57

Poszukaj na forum owymianie na żar€wke h4 . Wymiana na wkład do reflekorów firmy Wasem. Tamik to opisywał ,bedziesz miał lepsze światła i rozwiązany problem.
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Postautor: eNgine dodano: 08 wrz 2010, 13:46

Dokładnie tak jak pisze thomas wymień odbłyśnik na metalowy od ursusa/wsk na żarówkę H4 (są na allegro za około 49 zł) do tego kup kostkę do podłączenia przewodów do żarówki (żarówki H4 mają jakby oprawkę już w sobie więc wkładasz je bezpośrednio do odbłyśnika). Efekt masz dużo lepsze i bardziej popularne żarówki, do tego lepiej świecą bo są większej mocy. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to rozmiary odbłyśnika i sposób zamontowania go w swoim reflektorze, trzeba będzie pokombinować, ale efekt wynagrodzi.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

Postautor: Adam Żagań dodano: 11 wrz 2010, 08:54

Jeżeli masz w pobliżu jakiś sklep roliczy to cały komplet od Ursusa C 330 kosztuje około 20 zł. Ja tak zrobiłem i pasuje prawie bez przeróbek.
Awatar użytkownika
Adam Żagań
Forumowicz

Motocykl: LONCIN LX 250
Tel. kom.: 519543789

Postautor: waldi dodano: 25 paź 2010, 23:41

Witam. Bagażnik do Rometa R 250 można dobrać od Zipp Raven. Trzeba troszkę przerobić ale mocowania są takie same i pasuje.
waldi

Postautor: skopi dodano: 27 paź 2010, 21:54

wklad do ursusa mam na stanie i na żerówke H i R
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: Mireksol dodano: 09 sie 2011, 12:32

dzięki za radę z tym wkładem od Ursusa na H-4, efekt faktycznie świetny. Komfort swiateł no patetycznie jakbym wcześniej miał w lampie świeczkę a teraz światło. Trachę trzeba pokombinować z montażem ale ja załatwiłem to prosto w obudowie( jest ona z plastiku a myślałem, że chociaż to będzie solidne)odciąłem z jednej strony uchwyt, całość odbłyśnika po ustawieniu centralnym przymocowałem silikonem do szyb takich w akwariach i następnie dokręciłem ponownie odcięty wcześniej uchwyt ( jak ktoś do tego się zabierze zrozumie o co chodzi). Efekt warty pracy. Nie zmieniałem nic w przekaźnikach - przejechałem tak 2 tys km i pomimo żarówki większej mocy nic się nie grzeje a efekt jest ekstra dzieki "thomas" :dzieki:
Mireksol
Forumowicz

Wróć do Jinlun/Romet 250