Elektronika

Elektronika

Postautor: wajdzik dodano: 08 paź 2008, 22:19

Witam :D

Od niedawna jestem szczęsliwym posiadaczem jelonka, ale jako, ze nie jest to nówka, tylko z drugiej ręki, to musze dokonać kilku napraw.

Jeden z problemów to elektronika na baku. Mianowicie wskaźnik paliwa, oraz wskaźnik biegów. Przy paliwe cały czas świecą mi się wszystkie czerowne diody, oraz 3 zielone, a nie pokazuje faktycznego stanu paliwa w baku. Przy biegach nie zawsze pokazuje 3, 4 i 5 bieg. Niby nie sa to duże problemy, ale skoro już zamontowano coś takiego na baku to pasowałoby, aby elektronika działała. Wa więc ktoś może jakieś schematy połączeń elektroniki?? Bo narazie tego nie rozkręcałem i nie wiem, czy uszkodzenie jest na "wyświetlaczu", czu może biegów nie pokazuje, bo coś w skrzyni nie łapie.
wajdzik
Forumowicz

Elektronika

Postautor: scOti dodano: 08 paź 2008, 22:38

z ustawieniem wskaznika baku sie przylaczam - sam mam probel mz tym jak pokazuje- nie pokazuje nie pokazuje, dopiero jak jest na dnie to dopiero poziom kresek sie zmniejsza ;/
scOti

Elektronika

Postautor: wajdzik dodano: 08 paź 2008, 22:41

Narazie motor mam u znajomego mechanika, ale niedługo będe miał juz w domu to najwyżej pobawie się z tym na ślepo i jesli dojde do czegoś konkretnego to napisze jak można to naprawić
wajdzik
Forumowicz

Elektronika

Postautor: abu dodano: 08 paź 2008, 22:48

Może coś znajdziesz u mnie w chomiku?
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Elektronika

Postautor: wajdzik dodano: 08 paź 2008, 22:56

Dzieki wielkie, jest schemat elektroniki. Zanalzłem już które oznaczenie są do wskanika paliwa. Nie mogę tylko sobie poradzić która z tych rzeczy to wskanik biegów, ale jak już będe miał motor w garażu to szybko do tego dojde.

jeszcze tylko pytanko. czy u was jest podświetlenie na prędkościomierz?? Bo u mnie się nic nie swieci na nim, a na schemacie też nie widze, tego podświetlenia. Jeśli nie ma to będe musiał sam zrobić, bo jak się wieczorem jeździ to cięzko zobaczyć jaka predkość :D
wajdzik
Forumowicz

Elektronika

Postautor: Shipp dodano: 08 paź 2008, 23:58

wajdzik pisze:Dzieki wielkie, jest schemat elektroniki. Zanalzłem już które oznaczenie są do wskanika paliwa. Nie mogę tylko sobie poradzić która z tych rzeczy to wskanik biegów, ale jak już będe miał motor w garażu to szybko do tego dojde.

jeszcze tylko pytanko. czy u was jest podświetlenie na prędkościomierz?? Bo u mnie się nic nie swieci na nim, a na schemacie też nie widze, tego podświetlenia. Jeśli nie ma to będe musiał sam zrobić, bo jak się wieczorem jeździ to cięzko zobaczyć jaka predkość :D

Podświetlenie prędkościomierza MUSI byc. Pewnie żarówka jest przepalona albo poluzowana. Trzeba odkręcic linkę, zdjąc obudowę i masz dostęp do żarówki.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Wróć do Jinlun/Romet 250