Brak kierunkowskazów

Brak kierunkowskazów

Postautor: Smialszczyn dodano: 04 kwie 2014, 22:39

Witam ;-) Mam następujący problem...

Przestały mi działać kierunkowskazy, wymieniałem wszystkie - przednie działały, podłączając tył przestały wszystkie działać. Sprawdziłem instalacje i w lampie błękitny kabelek z męskim pinem jest luźno. Mógłby ktoś z was zobaczyć czy w JL ten kabelek ma być luźny czy do czegoś jest wpięty? Drugi błękitny wychodzi z chyba kontrolki kierunku.
Smialszczyn
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250

Re: Brak kierunkowskazów

Postautor: mike_russ dodano: 05 kwie 2014, 20:39

Błękitny (jasno niebieski) to będzie zasilanie prawych kierunkowskazów - lewe są na pomarańczowym kablu. Nie wiem jak masz rozwiązaną kontrolkę.
Ciemnoszarym szarym powinno być podejście z przerywacza (+) do wyłącznika kierunków na kierownicy.
Ciemnoniebieski to kontrolka świateł drogowych.
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Smialszczyn dodano: 05 kwie 2014, 22:23

Czy jeśli byłby problem z przerywaczem kierunkowskazy nie powinny po prostu świecić cały czas. Jutro jeszcze zrobię fotki okablowania w lampie. Niestety mam instalacje z rometa i kable tam są innymi kolorami oznaczone niektóre. Jutro też spróbuje każdy kabel w integracji kierunków obejrzeć, ale w naszych moto jest to nieźle poplątane ;/
Smialszczyn
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250

Postautor: mike_russ dodano: 06 kwie 2014, 08:52

W Romecie (przynajmniej k-125) kolory kabli kierunkowskazów były takie same jak w Zippie. Mniemam, że i R250 będą podobne, chyba żeby Chińczycy coś zmienili...
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Wróć do Jinlun/Romet 250