jaka blokada?

jaka blokada?

Postautor: scOti dodano: 01 lip 2008, 23:08

?jaka blokadę polecacie do motorku?

na http://www.emotos.pl/index.php?k38,blokady są blokady na tarcze - wydaje mi się to dość dobrym zabezpieczeniem - ale chętnie przeczytam Waszą opinię?

A może alarm jakiś lepiej założyć?
scOti

jaka blokada?

Postautor: Luca dodano: 02 lip 2008, 09:10

Szkoda bawić się z blokadą przy tej cenie motocykla. Ja mam alarm. Chyba, że moto ma stać gdzieś pod blokiem całe noce i dnie, wtedy alarm i blokada jednocześnie.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

jaka blokada?

Postautor: scOti dodano: 02 lip 2008, 11:20

Wiesz, blokady na tarcze nie są drogie - zaczynają się od 40 zł w górę.
A alarm z czujnikiem położenia, wstrząsu kosztuje około 150 zł
scOti

jaka blokada?

Postautor: Shipp dodano: 02 lip 2008, 11:24

Z doświadczenia wiem, że ukraśc chińczyka raczej nie ma chętnych i blokada na niewiele się przyda, nawet tania. Amatorów wsiadania na siodło, ruszania manetką i innych manuali, kiedy pozostawiasz motocykl na parkingu, jest wielu. Przy takich manewrach już niedaleko do gleby parkingowej, dlatego alarm z czujnikiem ruchu jest bardzo użyteczny. Poza tym, ewentualne ubezpieczenie AC honoruje takie alarmy a blokad tarczy hamulcowej już nie.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

jaka blokada?

Postautor: scOti dodano: 02 lip 2008, 23:54

a jaka cena jest AC na motorek? 2007r , 249cm - wiek poniżej 25, prawko na A (w trakcie, jutro exam)- B od 3 lat bezwypadkowo, trochę zniżek już mam..
scOti

jaka blokada?

Postautor: Shipp dodano: 03 lip 2008, 00:00

Nie mam pojęcia. Miałem ubezpieczyc, nawet alarm założyłem bo wymagali, ale zrezygnowałem narazie z tego pomysłu, bo mnie wnerwili inną sprawą.
Shipp
Forumowicz

jaka blokada?

Postautor: scOti dodano: 03 lip 2008, 00:02

chyba wybiorę alarm :) pytanie czy mocować pod siedzeniem - czy jest lepsze miejsce, i jaki teraz alarm wybrać ehhh
scOti

jaka blokada?

Postautor: Shipp dodano: 03 lip 2008, 00:08

Ja mam pod siedzeniem skrzynkę na narzędzia. Narzędzia wywaliłem a w tej skrzynce mam wszystkie przekaźniki, bezpieczniki i alarm.
Wybierz alarm z podstawowymi funkcjami, jak odcięcie zapłonu, czujnik przeciwwstrząsowy, przypominacz uzbrojenia alarmu i /ważne!/ wyłącznik antyporwaniowy. Ja mam jeszcze dodatkowo pipkacz do poszukiwania na parkingu i zdalne odpalanie silnika, ale z tych dwóch ostatnich nie korzystam. Cena takiego około 120-150 zł.
Shipp
Forumowicz

jaka blokada?

Postautor: scOti dodano: 03 lip 2008, 00:10

instalowałem już kilka alarmów w samochodach, myślę dołożyć jeszcze czujnik mikrofalowy - od 0 do 3 metrów wykrywa ruch przy pojeździe. Jak ktoś zbliży się zbyt blisko do moto zacznie "powiadamiać o ruchu pre alarmem"
scOti

jaka blokada?

Postautor: Shipp dodano: 03 lip 2008, 00:13

Nie przesadzasz? Jak postawisz moto w jakimś zaludnionym miejscu to będzie piskał bez przerwy. Czujnik wstrząsowy w zupełności wystarcza. Jak ktoś podejdzie popatrzec, ok, ale jak zacznie łapami dotykac, wtedy moto zaczyna warczec :mrgreen:
Shipp
Forumowicz

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250