Tomek prepraszam dopiero teraz mi się przypomniało że miałem dać znać.
Ja mam: łańcuch DID O-ring wzmocniony 520, 108 ogn kupiony na http://www.intermotors.pl kosztuje 242zł. Tylko pamiętaj że skracałem o dwa ogniwa przy zębatce 31 zębów.
cjt7 pisze:Co do łańcucha - zakupiłem ten pierwszy o-ring za 130pln.
cjt7 pisze:Wygląd ma naprawdę solidny - oczka dużo grubsze - ciężki jak sto diabłówi wogóle taki masywny - w pierwszej chwili myślałem że nie będzie pasował ale rozmiar sie zgadza (na zębatkach). Zobaczymy na ile te oringi są wytrzymałem i czy np nie popękają i będę miał znowu luźno latający - na razie wrażenia pozytywne - jak tylko założe nowe amorki to go przetestuję....
cjt7 pisze: Nie wiem tylko czy jelonek nie straci jednak na mocy bo opory w tym łańcuchu są dużo większe niż w poprzednim - zobaczymy....
cjt7 pisze:jak tylko założe nowe amorki to go przetestuję....
cjt7 pisze:Właśnie przyszły do mnie te amorki (ale ich jeszcze nie oglądałem) - zakupiłem na allegro ten właśnie. Mają tulejki takiej średnicy jak te nasze (10mm dół, 12mm góra i szerokość przy tulejkach 22mm). Nie wiem czy zdadzą egzamin, ale sprawdzę je napewno. Jak będę miał więcej praktycznych uwag to podzielę się spostrzeżeniami w oddzielnym wątku....
cjt7 pisze:Właśnie dlatego je kupiłem - bo mają większą długość/skok co dla mnie ma znaczenie jak jeżdzę z plecaczkiemi wogóle obładowany. Wahacz na podnośniku się opuści więc je wcisnę. Nie wiem jak z tłumieniem ale pożyjemy zobaczymy. A propos amorków zakładam oddzielny temat (żeby już tego nie zaśmiecać i nie denerwować niepotrzebnie Shippa) w dziale tematycznym dotyczącym jl-250 albo rometa jak kto woli
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości