close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Co to jest???

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 18 paź 2008, 21:03

W trakcie szukania rozwiązania problemu duszenia się motocykla zdjąłem lewą pokrywę "R-250" od mojego motocykla i zobaczyłem tam dwa dziwne urządzenia. Jedno było przymocowane, a drugie wisiało na przewodzie i ładnie obcierało się o łańcuch. Widać staranność składanie motocykli w Polsce :/ Zero różnicy między Polakami, a Chińczykami - jedni i drudzy partaczą :wrr:
Moje pytanie brzmi - co za urządzenia monterzy zostawili luzem, aby starło się na łańcuchu?

Obrazek
Tak wisiało to "coś".

Obrazek
Zabezpieczyłem na opaskę, bo gumka była za wąska do objęcia tej blaszki.

Pewnie znajdę jeszcze nie jedno urządzenia, którego nie będę mógł rozszyfrować, ale mam nadzieje, że mi pomożecie :D
Niestety nie dostałem jeszcze instrukcji obsługi - sklep się bardzo spieszy, po tym jak otrzymał kasę :/
Largo

Co to jest???

Postautor: mpkostkas dodano: 19 paź 2008, 17:38

Wstaw zdjęcia :chopper2: :autko:
Awatar użytkownika
mpkostkas
Forumowicz

Motocykl: R250
Tel. kom.: 600896163

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 19 paź 2008, 23:13

I to mnie właśnie wkurza. Coś jest nie tak z naszą stroną, bo linki ze zdjęciami znikają! Już raz wstawiłem te zdjęcia w miejsca, gdzie teraz jest napis "Image". O co chodzi???? To już się kilka razy zdarzyło... :/

Obrazek
http://s24.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1325944&t=633600586469880415&id=26961684&vid=26961684

Obrazek
http://s24.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1325451&t=633600586469880415&id=26961683&vid=26961683
Largo

Co to jest???

Postautor: Ikar dodano: 20 paź 2008, 00:38

Jest przekaźnik do wyłączania zapłonu, sterowany wychyleniem bocznej podstawki. Dokładniej do połączenia czarno białego kabelka z masą, czyli minusem akumulatora. Jakby się urwał w czasie jazdy, to zapewne nic by się nie stało. Chyba że ten czarno-biały kabelek dotknął by do masy. To drugie ustrojstwo to przerywacz kierunkowskazów.
Awatar użytkownika
Ikar
Forumowicz

Motocykl: Junak M11 był ROMET R 250

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 20 paź 2008, 18:09

Wielkie dzięki Ikar! Jak rozumiem przerywacz to ten z prawej?
A zdjęcia znowu zniknęły :/
Largo

Co to jest???

Postautor: mpkostkas dodano: 20 paź 2008, 19:42

Largo pisze:Wielkie dzięki Ikar! Jak rozumiem przerywacz to ten z prawej?
A zdjęcia znowu zniknęły :/

wstawiaj zdięcia

http://imageshack.us/

tym zawsze działa
Awatar użytkownika
mpkostkas
Forumowicz

Motocykl: R250
Tel. kom.: 600896163

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 20 paź 2008, 23:04

mpkostkas pisze:wstawiaj zdięcia

http://imageshack.us/

tym zawsze działa

No właśnie nie wiem. Innym też znikają zdjęcia - nie tylko mi. Coś z forum jest nie tak, bo kiedyś wszystko działało bez problemu :/
Largo

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 21 paź 2008, 18:48

jawos pisze:Largo wstawiaj zdjęcia na
http://www.fotosik.pl
i nie będzie problemu :)

A nawet mam tam konto... Ale myślicie, że to przez chomika? Przecież tyle razy wstawiałem i wszystko było ok _bezradny
No nic, spróbuje :]
Dzięki.

moderator: na pewno przez Chomika
Largo

Co to jest???

Postautor: abu dodano: 21 paź 2008, 21:55

Largo pisze:A nawet mam tam konto... Ale myślicie, że to przez chomika? Przecież tyle razy wstawiałem i wszystko było ok _bezradny
Dzięki.

Largo powiem szczerze że tyle razy wstawiałeś i zawsze(może z małymi wyjątkami) aby obejrzeć zdjęcia musiałem odwiedzać Twojego chomika.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Co to jest???

Postautor: Largo dodano: 22 paź 2008, 12:03

abu pisze:
Largo pisze:A nawet mam tam konto... Ale myślicie, że to przez chomika? Przecież tyle razy wstawiałem i wszystko było ok _bezradny
Dzięki.

Largo powiem szczerze że tyle razy wstawiałeś i zawsze(może z małymi wyjątkami) aby obejrzeć zdjęcia musiałem odwiedzać Twojego chomika.

To chyba ja faktycznie nie zauważałem ;)
No nic, będę musiał się przesiąść na tego "fotosika", choć dla mnie chomik jest wygodniejszy :/
Najwyżej będę miał dwa, bo chomika nie zatłukę ;p
Largo

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250