R 250 BAD BOY

R 250 BAD BOY

Postautor: Lupus dodano: 11 lut 2010, 04:59

bardzo ciekawy może być efekt końcowy - fotki z postępu prac i efektu końcowego mile widziane ;)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Wek ... O-BI/75394 - a tak u mnie w mieście jeden pan przerobił wektora 150
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

R 250 BAD BOY

Postautor: Dobry dodano: 11 lut 2010, 09:11

Jeżeli planujecie jeździć tym moto na dłuższe trasy to z tą kierą nie wiem czy dacie radę.Ja w swoim miałem podobną i pozycja była raczej leżąca i mało wygodna na dłuższe trasy przedramiona siadały łącznie z kregosłupem.Tak więc zmieniłem na wyższą i jazda całkiem inna.
Chyba że pozycja kierowcy będzie obniżona i ciężar będzie w większości rozłożony na ,,siedzenie,, to wtedy odciąży przedramiona i kręgosłup
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

R 250 BAD BOY

Postautor: Lupus dodano: 11 lut 2010, 11:20

Co do kiery u siebie bym nie zmienił podoba mi się orginalna od jelonka i pozycja w czasie jazdy jak dla mnie jest komfortowa
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

R 250 BAD BOY

Postautor: slick dodano: 11 lut 2010, 16:23

żołnierz pisze:Jeżeli planujecie jeździć tym moto na dłuższe trasy to z tą kierą nie wiem czy dacie radę.Ja w swoim miałem podobną i pozycja była raczej leżąca i mało wygodna na dłuższe trasy przedramiona siadały łącznie z kregosłupem.Tak więc zmieniłem na wyższą i jazda całkiem inna.
Chyba że pozycja kierowcy będzie obniżona i ciężar będzie w większości rozłożony na ,,siedzenie,, to wtedy odciąży przedramiona i kręgosłup

model 2008r. ma inną kierownice (bardziej płaską i szeroką 80cm) w oryginale niż wcześniejsze - więc pozycja na oryginale jest ciężka na wiecej niż 200km, ale do wytrzymania.
bedę starał się aby manetki wypadły w tych samych miejscach co w oryginale mimo wszystko.

Co do zdjęć to niestey ale nie będą na bieżąco (tym bardziej że sama przeróbka ma trwac parę dni - więc nie będzie czasu na interenet na bieżąco)

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 20:20 --

żołnierz pisze:Jeżeli planujecie jeździć tym moto na dłuższe trasy to z tą kierą nie wiem czy dacie radę.Ja w swoim miałem podobną i pozycja była raczej leżąca i mało wygodna na dłuższe trasy przedramiona siadały łącznie z kregosłupem.Tak więc zmieniłem na wyższą i jazda całkiem inna.

hmm...mozna wymienic tylnia opone na nizszy profil i amortyzatory na krótsze - to powinno obnizyc siodło .
slick

R 250 BAD BOY

Postautor: Leon7112 dodano: 11 lut 2010, 23:27

[quote="slick"]

http://www.allegro.pl/item903448517_stylowy_tlumnik_tlumik_chrom_na_choppera_50cm.html dwie sztuki

Tuleje dystansowe które są w komplecie, to jesli dobrze pamiętam miałem z nimi trochę kłopotu. Wydaje mi się że trzy były za dużo i nie można było zmontować, natomiast dwie za mało aby dobrze skręcić. Coś tam wykombinowałem, nagrodą był piękny głosik :)) http://x.garnek.pl/ga821/307cb76cd65af9 ... 181171.jpg.
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

R 250 BAD BOY

Postautor: scOti dodano: 11 lut 2010, 23:57

ta szeroka oponka mnie interesuje,czy to da rade założyć...
scOti

R 250 BAD BOY

Postautor: slick dodano: 12 lut 2010, 16:44

Leon7112 pisze:
slick pisze:

http://www.allegro.pl/item903448517_stylowy_tlumnik_tlumik_chrom_na_choppera_50cm.html dwie sztuki

Tuleje dystansowe które są w komplecie, to jesli dobrze pamiętam miałem z nimi trochę kłopotu. Wydaje mi się że trzy były za dużo i nie można było zmontować, natomiast dwie za mało aby dobrze skręcić. Coś tam wykombinowałem, nagrodą był piękny głosik :)) http://x.garnek.pl/ga821/307cb76cd65af9 ... 181171.jpg.

a pamietasz moze jakie zastosowałes rozwiązanie ??

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 15:45 --

slick pisze:
Leon7112 pisze:
slick pisze:Tuleje dystansowe które są w komplecie, to jesli dobrze pamiętam miałem z nimi trochę kłopotu. Wydaje mi się że trzy były za dużo i nie można było zmontować, natomiast dwie za mało aby dobrze skręcić. Coś tam wykombinowałem, nagrodą był piękny głosik :)) http://x.garnek.pl/ga821/307cb76cd65af9 ... 181171.jpg.

a pamietasz moze jakie zastosowałes rozwiązanie ??
slick

R 250 BAD BOY

Postautor: tomek dodano: 14 lut 2010, 18:16

Siemka, bardzo dobry pomysł z tą przeróbką na BAD BOY-a :D tez jestem nią zainteresowany. Ma pytanie czy ktoś wie gdzie mozna kupić lub ewentualnie przerobić takie błotniki? Jeszcze jedno- w orginalnym BAD BOY kierownica jest zamontowana na takich pręcikach...gdzie można takie coś dostac? Pozdrawiam i życze powodzenia z modyfikacjami :czapa:
tomek
Forumowicz

R 250 BAD BOY

Postautor: slick dodano: 15 lut 2010, 11:42

tomek pisze:Siemka, bardzo dobry pomysł z tą przeróbką na BAD BOY-a :D tez jestem nią zainteresowany. Ma pytanie czy ktoś wie gdzie mozna kupić lub ewentualnie przerobić takie błotniki? Jeszcze jedno- w orginalnym BAD BOY kierownica jest zamontowana na takich pręcikach...gdzie można takie coś dostac? Pozdrawiam i życze powodzenia z modyfikacjami :czapa:

błotniki w bad boyu to nic innego jak wycięte oryginalne błotniki (ja bede przerabiał tylko tylni - przód mi sie podoba w oryginalnej formie)

te "preciki" do kierownicy to sa risery (mozna je dokupić w sieci - bodjaze w sklepie formiki - lub dotoczyć).
slick

R 250 BAD BOY

Postautor: tomek dodano: 15 lut 2010, 18:15

slick pisze:
błotniki w bad boyu to nic innego jak wycięte oryginalne błotniki (ja bede przerabiał tylko tylni - przód mi sie podoba w oryginalnej formie)

te "preciki" do kierownicy to sa risery (mozna je dokupić w sieci - bodjaze w sklepie formiki - lub dotoczyć).

Wielkie dzięki :))
tomek
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250