close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Części chromowane w Romecie

Postautor: Largo dodano: 27 lut 2009, 19:35

Dzisiaj podczas czyszczenia zauważyłem, że ten chrom to naprawdę ściema :/ Teoretycznie chrom jest powłoka zabezpieczającą przed rdzewieniem. Może się co najwyżej utleniać. U mnie chrom pokrył się setkami drobnych plamek rdzy. Od czego? Ano od wilgotnego powietrza w garażu :wrr: Firma Romet daje ciała na maksa. Piszą sobie w warunkach gwarancji, że części chromowane nie podlegają gwarancji, a na wiosnę dowiadujemy się dlaczego. Chromy to jeden z powodów dla których w przyszłości zmienię motocykl... Póki co zostaje mi polerowanie pastami i chuchanie na motocykl, aby jak najdłużej cieszyć się ładnym chromem. Później pewnie przyjdzie mi albo sprzedać Rometa, albo położyć nowy chrom _bezradny
Largo

Postautor: scOti dodano: 28 lut 2009, 00:53

ale to się spasuje Largo pasta do czyszczenia chromu. No niestety takie są a nie inne ;/ może tez się skusze na nowe chromy
scOti

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250