Greedo pisze:Testowałem na baku od MZ ETZ 150 - wlej tam trochę nitro i potrząśnij. Tylko żeby nie uszkodzić lakieru, odkręć kranik i przez niego wylej syf. Możesz tam też wrzucić trochę ostrych kamyczków dla lepszego efektu.
Luca pisze:Greedo pisze:Testowałem na baku od MZ ETZ 150 - wlej tam trochę nitro i potrząśnij. Tylko żeby nie uszkodzić lakieru, odkręć kranik i przez niego wylej syf. Możesz tam też wrzucić trochę ostrych kamyczków dla lepszego efektu.
Nitro nie polecam bo jak się coś chlapnie na zewnątrz to zniszczy powłokę lakierniczą. Uszczelka w kraniku i w korku po spotkaniu z nitro może już się do niczego nie nadawać.. Żadnych kamieni też nie stosować bo kamienie się ścierają odpryskują i robi się syf.
Do czyszczenia baku z rdzy i innych świństw używa się śrutu (lulki metalowe) aj ajk ktoś nie ma to kupije dwie garści nakrętek M6 za 4 PLN i po godzinie tańca kakukaraczy ze zbiornikiem, wszystko odpanie co ma odpaść. Do zbiornika oczywiście wsypujemy zakupione nakrętki i odrobinę benzyny. Po zakończonej operacji trzeba jeszcze kilkakrotnie przepłukać zbiornik.
U mnie w zbiorniku też odpadała farba przez pierwsze dwa lata, potem wypłukałem zbiornik, przeczyściłem siateczkę w kraniku i już nie widać by jakieś płaty sobie pływały.
Po prostu jak chińczyki malują zbiorniki to nie zatykają wlewu i pistolet lakierniczy napsika tam farby, która pod wpływem benzyny się odkleja.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość