R 250 BAD BOY

Re: R 250 BAD BOY

Postautor: Sułek dodano: 21 paź 2013, 13:29

Sorki jeżeli tak to odebrałeś,nie miałem najmniejszego zamiaru Ciebie urazić bo to twój sprzęt i zrobisz z nim co zechcesz.Jeśli Tobie przynosi to radość i satysfakcję to OK a ja tylko wyraziłem swój pogląd na ten temat ale nikogo nie potępiam.Kierowałem się spojrzeniem z perspektywy mojego wieku i przepraszam cię że taki stary już jestem ale nie wiedziałem ile ty masz lat.Jako młody człowiek masz pełne prawo do budowy swego indywidualnego,różniącego się od masówki motocykla i niech Ci się to uda jak najlepiej!Junaka już miałem i nie umywał się on do dzisiejszych "chińczyków" pod żadnym względem i jest dzisiaj przeceniany głównie przez tych co nigdy go nie mieli w latach kiedy nie było części zamiennych a fabryczne tłoki były gorszej jakości niż obecne zamienniki,maszyna ciężka,zawodna(iskrownik,prądnica,cieknący wiecznie olej i wiele innych)i wtedy właśnie dużo ich poprzerabiano na wzór "easy riders" i to z cięciem ram włącznie a teraz ze świecą szukać oryginału i dlatego tak napisałem ale to tylko moje zdanie.Tobie życzę zadowolenia z pracy przy upiększaniu Twego motora i nie miej mi za złe bo nie było moim zamiarem potępianie Cię!Mam nadzieję że kiedyś na jakimś spotkaniu czy zlocie poznamy się osobiście i pochwalisz mi się swoim dziełem a ja swoim"taśmowym"chinolkiem :) Pozdrawiam i bez urazy :kwiatek:
Sułek
Forumowicz

Motocykl: Zip Roadstar 250, Versys X-300
Tel. kom.: 792852999

Postautor: Michoł dodano: 21 paź 2013, 14:15

Rzeczywiście, gdyby Szpej zrobił takie mody w jakimś kultowym, mającym sławną historie motocyklem, który miał mnóstwo fanów, to wtedy też bym się wypowiedział że skoda było takiego moto. Ale chińskiego rometa!? Czy to jest kultowy motocykl, który zasłynął jakimiś osiągnięciami i nabrał jakiejś historii? Na pewno nie.
Teraz po tych przeróbkach, właśnie można zobaczyć że z chinola też da się zrobić coś ciekawego.I mi się to jak najbardziej podoba. Ja sam bym chciał mieć tyle czasu i pinędzy żeby tak się bawić.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Postautor: szpej dodano: 22 paź 2013, 17:27

Junak to fajny motor. W latach 90 i na początku 2000ych miałem dwie sztuki. Najpierw przeróbkę, ale po roku pozazdroscilem kuzynowi oryginału i wymieniłem...niestety brak kasy na remonty zmusił mnie do sprzedania go....szkoda chętnie bym zamienił chinola na junaka.
szpej
Forumowicz

Motocykl: jinlun r250 - bobber

Postautor: bogdan289 dodano: 09 gru 2013, 10:10

Nie nooo...Bad Boy OK:-D sporo nakładu i efekt. Odlotowy!
Ale Junaki...cóż one mają duszę;-) jak wszystko co stare ...ileż ich leży po stodolah skladzikach kątach przerobionych na różne style ..zdobyc teraz oryginał to tak jak kiedyś części do niego było trudno wygrzebac:-)
...nasze chinczyki kochane które piescimy dbamy naprawiamy też za 30 latek z górka będą miały inna cenę duchową;-) i nie stety też niektóre skończą żywot w skladzikach piwnicach:'( itp
....ale Bad Boy na prawdę Koledze się udał i jest piękny.. :dobrarobota:
bogdan289

Postautor: szpej dodano: 18 mar 2014, 10:53

bogdan289 pisze:Nie nooo...Bad Boy OK:-D sporo nakładu i efekt. Odlotowy!
Ale Junaki...cóż one mają duszę;-) jak wszystko co stare ...ileż ich leży po stodolah skladzikach kątach przerobionych na różne style ..zdobyc teraz oryginał to tak jak kiedyś części do niego było trudno wygrzebac:-)
...nasze chinczyki kochane które piescimy dbamy naprawiamy też za 30 latek z górka będą miały inna cenę duchową;-) i nie stety też niektóre skończą żywot w skladzikach piwnicach:'( itp
....ale Bad Boy na prawdę Koledze się udał i jest piękny.. :dobrarobota:

dzięki - szkoda tylko, że BadBoy stoi i ma przebiegi rzędu 500-1000 km w sezonie
szpej
Forumowicz

Old School Bobber (czyli jak "zniszczyć" R250)

Postautor: szpej dodano: 16 wrz 2014, 10:11

Bad Boy przechodzi gruntowną przebudowę.
Z poprzednej wersji zostaną niezmienione jedynie...silnik i koła :)

http://zapodaj.net/32f0e725fb434.bmp.html

zdjęcie przedstawia linie jaka będzie po wymianie amorów. (zbiornik wklejony by zwizualizowac wielkość - tak bedzie 5,5 L od motorynki ale ze wspawanym korkiem od MZ )

przednia lampa idzie out (bedzie malutki lightbar o srednicy 9cm), tak samo licznik (zastapie go uchwytem smartfona, ktory bedzie na aplikacji GPS Speedometr), stacyjka (pod siodło - w miejsce obecnego zamka siedzenia), kierownica całkowicie prosta 20 cm węższa i przykrecona bezpsrednio do górnej półki (bez dystansów), silnik w czerni, lusterka pod kieropwnice jak w HD...i wiele innych pomniejszych zmian)

PS. oficjalnie zmieniam mu nazwę - teraz to old school bobber ;)
szpej
Forumowicz

Postautor: Jack dodano: 16 wrz 2014, 20:56

Fajny projekt.
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200 A-> HONDA CBF 600 S
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600 S

Postautor: Luca dodano: 17 wrz 2014, 12:06

No i tak Szpej przerobił fajny motocykl na komarka :rotfl:

P.S.
Wydaje mi się, że trochę z tym małym zbiornikiem przesadziłeś, ale jak go przemalujesz, to może być ciekawie.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: szpej dodano: 17 wrz 2014, 12:54

KOMAR (nawet zastanawiam się czy nie zrobić takiego napisu na nim)
no cóż - mi się podobają ultra małe zbiorniczki, ale ostatecznie bede wiedział jak juz go założę (może się okazać że bede szukać czegoś innego)
szpej
Forumowicz

Postautor: Piter dodano: 17 wrz 2014, 14:59

Ooo Jezu :D
Pozdrawiam
Piotrek

"nawet największy problem nie oprze się procesowi długotrwałego myślenia"
Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz