Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
No tez właśnie. Tak samo robił mechanik, u którego byłem,ale już nie pójdę... Szedł twardo w zaparte, że 10w40 oznacza półsyntetyk... A tu taki laik jak ja wiedział lepiej Ile się można z neta nauczyć Olej już zamówiłem i jak zrobię wymianę to powiem jak się sprawdza.
Co do oleju Valvoline to osobiście go nie polecam, choć ABU na nim jeździ mówi że jest dobry. U mnie podczas jazdy na Valvoline, dopóki olej się nie rozgrzał, miałem trudności ze znalezieniem biegów. Praktycznie skrzynia się blokowała i nie szło wbić niczego. Dopiero kiedy złapał temperaturę zaczął normalnie pracować. Nie miałem takich trudności na Castrolu, ale teraz zamierzam przejść na Motula.
A ten olej Rometa- czy ktoś go kiedykolwiek widział??
Ja po dotarciu silnika na Valvoline przejdę chyba na Motula, bo o nim słyszałem same dobre opinie. Zobaczymy jeszcze jak ten Valvoline będzie się sprawował. Jak tylko mi go przyślą (czekam już prawie dwa tygodnie ) to zaraz zleję to co było od nowości, bo już za chwilkę będzie 100km i wtedy Wam napisze jak to działa. Co do biegów to teraz tez nie mam szału - znaleźć luz przed skrzyżowaniem to już wyczyn
A u mnie na tym co mi sprezentowali producenci, czy kto to tam lał jest problem z wbiciem się w luz podczas jazdy. Jak stanę to spoko, ale jak się toczy to zonk... Valvoline już zamówiłem, więc nie mam wyjścia. Problem w tym, że czekam już dwa tygodnie, a oni w kulki lecą... Ogólnie nie polecam sklepu - ciężko się dogadać w sprawie towaru, trzeba się przypominać, żeby coś przysłali, po wszystkim okazuje się, że czegoś już nie mają i robią zmiany i przede wszystkim ile można czekać za towarem???? http://www.moto-akcesoria.pl/
a zapłaciłeś już? jak nie to najzwyczajniej w swiecie odmów przyjęcia paczki - jak juz ją wyślą. Dwa tygodnie tostanowczo za dlugo ;] Ja zdecyduję się raczej na ten Motul 10w40