close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Ilość oleju do wlania

Ilość oleju do wlania

Postautor: Largo dodano: 29 wrz 2008, 22:32

No tez właśnie. Tak samo robił mechanik, u którego byłem,ale już nie pójdę... Szedł twardo w zaparte, że 10w40 oznacza półsyntetyk... A tu taki laik jak ja wiedział lepiej ;p Ile się można z neta nauczyć ;p
Olej już zamówiłem i jak zrobię wymianę to powiem jak się sprawdza.
Largo

Ilość oleju do wlania

Postautor: scOti dodano: 10 paź 2008, 23:01

to w końcu lepiej Motul 5100 10W40 czy Valvoline Motorcycle 4T SAE 10W-40 i dlaczego?
scOti

Ilość oleju do wlania

Postautor: Largo dodano: 11 paź 2008, 00:54

Ten Motul to olej półsyntetyczny, a Valvoline to minerał. Ja na początku będę lał mineralny.
Largo

Ilość oleju do wlania

Postautor: scOti dodano: 11 paź 2008, 09:05

a swoją drogą Romet zaleca Racing 4T - 20 W 50 HD Romet Motors Liqui Moly ;]
scOti

Ilość oleju do wlania

Postautor: andrzej dodano: 11 paź 2008, 09:15

Co do oleju Valvoline to osobiście go nie polecam, choć ABU na nim jeździ mówi że jest dobry.
U mnie podczas jazdy na Valvoline, dopóki olej się nie rozgrzał, miałem trudności ze znalezieniem biegów.
Praktycznie skrzynia się blokowała i nie szło wbić niczego.
Dopiero kiedy złapał temperaturę zaczął normalnie pracować.
Nie miałem takich trudności na Castrolu, ale teraz zamierzam przejść na Motula.

A ten olej Rometa- czy ktoś go kiedykolwiek widział??
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Ilość oleju do wlania

Postautor: scOti dodano: 11 paź 2008, 09:27

poszukałem w sieci i nie ma zbyt dobrych opini na jego temat, kupić mozna g opewnei w Romecie ;] ale chyba zdecyduje sie na ten Motul
scOti

Ilość oleju do wlania

Postautor: Largo dodano: 11 paź 2008, 10:52

Ja po dotarciu silnika na Valvoline przejdę chyba na Motula, bo o nim słyszałem same dobre opinie. Zobaczymy jeszcze jak ten Valvoline będzie się sprawował. Jak tylko mi go przyślą (czekam już prawie dwa tygodnie :nuda: ) to zaraz zleję to co było od nowości, bo już za chwilkę będzie 100km i wtedy Wam napisze jak to działa. Co do biegów to teraz tez nie mam szału - znaleźć luz przed skrzyżowaniem to już wyczyn :/
Largo

Ilość oleju do wlania

Postautor: abu dodano: 11 paź 2008, 11:28

U mnie na zimnym silniku na Valvoline jest problem tylko z wbiciem 2 biegu, ale po rozgrzaniu jest już super.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Ilość oleju do wlania

Postautor: Largo dodano: 12 paź 2008, 00:06

A u mnie na tym co mi sprezentowali producenci, czy kto to tam lał jest problem z wbiciem się w luz podczas jazdy. Jak stanę to spoko, ale jak się toczy to zonk... Valvoline już zamówiłem, więc nie mam wyjścia. Problem w tym, że czekam już dwa tygodnie, a oni w kulki lecą... Ogólnie nie polecam sklepu - ciężko się dogadać w sprawie towaru, trzeba się przypominać, żeby coś przysłali, po wszystkim okazuje się, że czegoś już nie mają i robią zmiany i przede wszystkim ile można czekać za towarem????
http://www.moto-akcesoria.pl/ :kicha:
Largo

Ilość oleju do wlania

Postautor: scOti dodano: 12 paź 2008, 00:10

a zapłaciłeś już? jak nie to najzwyczajniej w swiecie odmów przyjęcia paczki - jak juz ją wyślą. Dwa tygodnie tostanowczo za dlugo ;]
Ja zdecyduję się raczej na ten Motul 10w40
scOti

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250