close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

trochę gorzkich żalów

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 06 maja 2008, 11:28

pingwin pisze:Co do rometa to są części ale nie w wolnej sprzedaży tylko dla serwisów i tylko dla klientów którzy zakupili ich pojazdy..
Handel częściami jest nieopłacalny i bardzo trudny. U nas w firmie generalnie nie obsługujemy innych klientów poza naszymi co oznacza że części generalnie się nie kupi. Jest to bardzo dobra polityka aby tego typu pojazdy kupować w firmach profesjonalnie się tym zajmujących a nie gdzieś u amatorów. Romet ma droższe pojazdy ale gwarantuje klientom częsci czego inni dystrybutorzy nastawiają się tylko na czysty zysk a nie opiekę posprzedażną.

Tak też myślałem, że części są (widziałem na własne oczy) ale niestety nie dla wszystkich. To zrozumiałe, że Romet stosuje taką politykę, chroniącą swoje interesy i swoich klientów. Mogli by jednak innym też sprzedawać ale ze sporym zarobkiem. Kupiłeś sprzęt w Romecie masz 80% rabatu na części zamienne a inni niech bulą jak kupili byle gdzie. Myśle, że nie było by tu żadnych problemów z częściami gdyby nie utrudniony dostęp w chinach. Łatwiej kupić cały motocykl, niż części do niego. Trzeba najpierw zapłacić a potem nie zawsze dostaje się to co się zamawiało, zwłaszcza jeśli chodzi o małe elementy. Natomiast droga reklamacji z Chinami to wyższa szkoła jazdy a koszty transportu trzeba łyknąć samemu.
Czyli ci co kupili w Romecie mogą spać spokojnie a reszta ma przechlapane, no chyba, że się jest szefem KCM to się ma fory :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 11 maja 2008, 12:54

Mówiąc krótko i na temat. Sezon w pełni a ja od półtora miesiąca jestem uziemiony. Nie winię za to chińskiej produkcji ani jej jakości, bo wiedziłem co robię, kupując bardzo tanio motocykl, ale fakt, że najprostszych części i akcesoriów nie mogę do tego dostac, to już sprawa importera i jego wdupie mania mnie. Coraz bardziej czuję, że z tego powodu szybko pozbędę się chińskiego motocykla i kupię inny, a chińszczyznę będę omijał z daleka, przynajmniej do momentu, aż importerzy zrozumieją, że dostęp do części jest nie mniej ważny jak do nowego sprzętu, Rynek pierwotny kiedyś się nasyci, a czy ktoś już pomyślał o nabywcach na rynku wtórnym? Jeśli utrzyma się taka sytuacja, to kto kupi nowego chinola ze świadomością, że nie łatwo będzie go sprzedac na rynku wtórnym z powodu braku dostępu do części zamiennych? Jestem normalnie wkurwiony na maksa!
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 11 maja 2008, 16:37

Shipp pisze:Mówiąc krótko i na temat. Sezon w pełni a ja od półtora miesiąca jestem uziemiony. Nie winię za to chińskiej produkcji ani jej jakości, bo wiedziłem co robię, kupując bardzo tanio motocykl, ale fakt, że najprostszych części i akcesoriów nie mogę do tego dostac, to już sprawa importera i jego wdupie mania mnie. Coraz bardziej czuję, że z tego powodu szybko pozbędę się chińskiego motocykla i kupię inny, a chińszczyznę będę omijał z daleka, przynajmniej do momentu, aż importerzy zrozumieją, że dostęp do części jest nie mniej ważny jak do nowego sprzętu, Rynek pierwotny kiedyś się nasyci, a czy ktoś już pomyślał o nabywcach na rynku wtórnym? Jeśli utrzyma się taka sytuacja, to kto kupi nowego chinola ze świadomością, że nie łatwo będzie go sprzedac na rynku wtórnym z powodu braku dostępu do części zamiennych? Jestem normalnie wkurwiony na maksa!

No to nam szef wymięka, jedno małe niepowodzenie i puszczają mu nerwy :mrgreen:
No i bardzo dobrze, że puszczają bo jak importerzy nie wezmą się solidnie do zabezpieczenia rynku w części to my już im taką renomę zrobimy, że chińczyki w Polsce przestaną się sprzedawać bo NIE MA DO CHIŃSKICH MOTOCYKLI CZĘŚCI ZAMIENNYCH.
Jeszcze niech się trafią ze dwa takie przypadki, że przez dwa miesiące w sezonie nie można dostać podstawowych części do motocykla to sam osobiście zacznę odradzać każdemu kupno chińskiego motorka. Przekonają się nasi kochani sprzedawcy, że nie ma żartów z klubowiczami KCM.
Sprzedawcy, wiemy, że czytacie nasze forum więc najwyższa pora wziąć się do solidnej roboty.
Czemu Shipp nie został do tej pory zaspokojony :mrgreen: jak się chłop wnerwi to będzie zadyma :mrgreen:

P.S.
Shipp, nie dostałeś jeszcze tych uszczelek?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 11 maja 2008, 17:48

Nie dostałem. Do japońskich gdzie nie wejdziesz i nie zajrzysz, wszystkiego pełno do wyboru i koloru, a do chińskich jedynie zajebane pługi śnieżne proponują! Teraz jesienią zmieniam motocykl. Już nie będę taki głupi i pierwsze co zrobię, zanim zdecyduję co kupic, rozeznam rynek dostępu do części zmiannych i akcesoriów. Jak będzie kłopot z dostaniem chocby najmniejszego duperela, taka firma odpada w przedbiegach. Żebym musiał siedziec w domu w taką pogodę już drugi miesiąc??!!
K***a, przecież ja nie szukam nie wiadomo czego, tylko normalnych uszczelek! Takie rzeczy powinny leżec na półkach i czekac na klienta, do jasnej cholery!!!
Shipp
Forumowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 11 maja 2008, 18:03

Shipp pisze:K***a, przecież ja nie szukam nie wiadomo czego, tylko normalnych uszczelek! Takie rzeczy powinny leżec na półkach i czekac na klienta, do jasnej cholery!!!

Nieeee, no ja myślałem, że już dawno masz te uszczelki a tu takie jaja :shock:
Na twoim miejscu też by mnie już trafiło, na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że siedze teraz ubrany w strój motocyklowy a za oknem niespodziewanie leje.
Chyba nie wytrzymam i pojadę w ten deszcz. :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 11 maja 2008, 19:59

Może i masz rację, ale ja siedzę na poligonie i dupy z miejsca ruszyc nie mogę. Jeszcze tydzień. Miałem nadzieję, że przez czas poligonu coś drgnie, wrócę i będę śmigac, a tu dupa!
Na pocieszenie mam to, że pomimo kłopotów ze sprzętem, czytając Wasze posty, również te w innych działach, jestem niezmiernie szczęśliwy będąc jednym z Was, pozytywnie zakręconych wariatów na punkcie 2oo. Mogę z całą pewnością powiedziec, że Wasze wsparcie i obenośc jakoś trzyma mnie w kupie w jako takiej kondycji psychicznej, bo inaczej szlag by mnie już dawno trafił.
Teraz modlę się, żeby zdążyc do sierpnia i móc zaliczyc planowaną od roku trasę górską.
Dzięki Wam chłpaki, za wsparcie!
Shipp
Forumowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: herrmannek dodano: 11 maja 2008, 20:05

W akcie desperacji Ja bym spróbował z jakimś Chińczykiem się dogadać...
Może się znajdzie jakiś co szprecha po angielsku i za odstępne wyśle co potrzeba....
http://translate.google.com/translate?u ... en&ie=UTF8

Choć szczerze to daleki strzał...
herrmannek

trochę gorzkich żalów

Postautor: JARD' dodano: 11 maja 2008, 20:36

Shipp pisze:Może i masz rację, ale ja siedzę na poligonie i dupy z miejsca ruszyc nie mogę. Jeszcze tydzień. Miałem nadzieję, że przez czas poligonu coś drgnie, wrócę i będę śmigac, a tu dupa!
Na pocieszenie mam to, że pomimo kłopotów ze sprzętem, czytając Wasze posty, również te w innych działach, jestem niezmiernie szczęśliwy będąc jednym z Was, pozytywnie zakręconych wariatów na punkcie 2oo. Mogę z całą pewnością powiedziec, że Wasze wsparcie i obenośc jakoś trzyma mnie w kupie w jako takiej kondycji psychicznej, bo inaczej szlag by mnie już dawno trafił.
Teraz modlę się, żeby zdążyc do sierpnia i móc zaliczyc planowaną od roku trasę górską.
Dzięki Wam chłpaki, za wsparcie!

Nerw zrozumiały. Jak nie sprowadzą części będziemy robić importerom pseudoreklamę. :twisted:
A mechaniki u zajęcy nie mają już dostępu do kręgielitu? Kiedyś na forum motocyklistów ktoś pisał o samodzielnym wykonaniu uszczelki + hermetyk.

Popytam w znajomym serwisie Kingwaya co oni na ten temat. Zerwane linki do skuterków sprowadzają szybko. O uszczelkę do 250-tki nikt nie pytał bo jeszcze żadnej nie sprzedali. Jak wywącham dam znać. :?

:mrgreen:
Wywąchałem - Rafał (modelarz i mechanik) ze sklepu z wykładzinami i Kingwayem oferuje pomoc w nagłych wypadkach braku części. Można do niego dzwonić (prosić Rafała i powołać się na KCM) 077 416 13 82. Można też go odwiedzić w Brzegu (rampa na ul. Towarowej). :idea:
Awatar użytkownika
JARD'
Forumowicz

Motocykl: Cień

trochę gorzkich żalów

Postautor: Leon7112 dodano: 11 maja 2008, 21:07

K***a, przecież ja nie szukam nie wiadomo czego, tylko normalnych uszczelek! Takie rzeczy powinny leżec na półkach i czekac na klienta, do jasnej cholery!!![/quote]

Czytając twoje ostatnie posty zaczynam się zastanawiac czy dobrze zrobiłem kupując chinola. Ale wcale ci się nie dziwię że jesteś wk......ny, sam byłbym nie lepszy siedząc tyle czasu uziemiony. Ja będę we wtorek ze swoim moto na serwisie to również popytam o części jakby co to dam znac , musimy sobie pomagać no nie 8-) .
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

trochę gorzkich żalów

Postautor: przemono dodano: 11 maja 2008, 22:11

CZe shipp , podaje tel do serwisu autoryzowanego pod szubinem k.Bydgoszczy , przy okazji skład celny Rometów i pytaj tam
668-18-31-90 . Miło Cię widzieć :lol:
Awatar użytkownika
przemono
Sympatyk

Motocykl: ROMET R 150
Tel. kom.: 697010223

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250