close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

trochę gorzkich żalów

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 11 maja 2008, 22:18

Shipp pisze:Może i masz rację, ale ja siedzę na poligonie i dupy z miejsca ruszyc nie mogę. Jeszcze tydzień. Miałem Teraz modlę się, żeby zdążyc do sierpnia i móc zaliczyc planowaną od roku trasę górską.
Dzięki Wam chłpaki, za wsparcie!

No nie wyobrażam sobie, żeby ciebie miało nie być na wyprawie południową stroną :evil:
Widzę, że samopomoc KCM ruszyła i każdy będzie pytał o uszczelki dla ciebie, sam bym się poświęcił i pojechał specjalnie do Rometa koło Dębicy ale teraz nie mogę.
Jak mi się dziecko urodzi i będzie wszystko ok to obiecuje, że pojadę po te uszczelki.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

trochę gorzkich żalów

Postautor: herrmannek dodano: 12 maja 2008, 18:51

Próbuje z Chińczykami pogadać. Ciężko idzie, ale może coś z tego będzie... Na razie gadam, dla rozrywki i żeby gadać, w nadziei że się jakiś po angielsku szprechający znajdzie...

http://translate.google.com/translate?u ... auto&tl=en
herrmannek

trochę gorzkich żalów

Postautor: herrmannek dodano: 12 maja 2008, 22:17

Nie wiem czy to jest coś warte
http://www.kingringmotor.com/english/yxfw.asp
Można o części zapytać u źródła, piszą że klienci też mogą się pytać...
herrmannek

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 13 maja 2008, 13:03

Shipp, czy możesz określić dokładnie które łożysko się rozleciało w skrzyni? to na wałku zdawczym, czy jakieś inne?

P.S.
Pytanie co będzie jak nie uda się znaleźć tych uszczelek i Shipp zostanie na lodzie? Oj będzie smród i odczują to sprzedawcy chińskich motorków po kieszeniach.
Jeszcze ze dwa takie przypadki i trzeba będzie zamknąć KCM bo nikt nie będzie chciał jeździć na chińszczyźnie, jak się nasi kochani importerzy nie poprawią.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 13 maja 2008, 13:12

Co z Pingwinem, obiecał pomoc w sprawie uszczelek a teraz cisza ?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: andrzej dodano: 13 maja 2008, 14:11

No Shipp, współczuję.
Fakt jest taki, że dodzwonienie się do serwisu ROMETA graniczy z cudem.
Mój serwis próbuje i próbuje. Nawet sami podali mi numer pod który mogę próbować się dodzwonić, tylko że to nie jest aktualny numer :D .
Na stronie internetowej już jest inny.
I co o tym myśleć. Mój serwis ma nie aktualny numer do głównego serwisu. I jak oni mają cokolwiek załatwić :?:
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 13 maja 2008, 14:28

andrzej pisze: Mój serwis ma nie aktualny numer do głównego serwisu. I jak oni mają cokolwiek załatwić :?:

Na mnie Romet wywarł dobre wrażenie i myślałem, że w końcu będzie jedna solidna firma z chińskimi motocyklami a tu coraz więcej się słyszy negatywnych sygnałów. :shock:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 13 maja 2008, 15:59

cjt7 pisze:Poczytajcie sobie o tym na allegro. Zobaczcie co tam piszą na temat ogromnej bazy części zapasowych :twisted:

Ale tam piszą, że dostęp do potężnej bazy części zamiennych a nie że dostęp do samych części zamiennych :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

trochę gorzkich żalów

Postautor: Shipp dodano: 14 maja 2008, 20:38

Dzięki wielkie wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Narazie jestem w domu gościem, wpadam na kilka godzin i wypadam na tydzień. Psyche mi się poprawiła i liczę na to, że po powrocie do domu po niedzieli, zajmę się tematem i doprowadzę go do szczęśliwego finału.
Osobiście słów mi brakuje, żeby wyrazic swoją wdzięcznośc za pomoc i dodanie otuchy, ale postaram się jakoś odwdzięczyc, kiedy moto będzie na chodzie i spotkamy się na jakimś miłym zlocie.
Pomimo trudności i złości na importera, pozostaję zdecydowany na zakup Lifana V 400. Nie zamierzam się zrażac obecnymi trudnościami, w końcu trza twardym byc nie miętkim.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

trochę gorzkich żalów

Postautor: Luca dodano: 15 maja 2008, 10:19

Shipp pisze:Pomimo trudności i złości na importera, pozostaję zdecydowany na zakup Lifana V 400. Nie zamierzam się zrażac obecnymi trudnościami, w końcu trza twardym byc nie miętkim.

Ty to już go kup, to będziesz miał czym jeździć :mrgreen:
Przynajmniej z częściami nie będzie problemu bo najprawdopodobniej wszystko od Virago 535 podejdzie :mrgreen:
tak jak przy Lifanie V250 wszystko od Virago pasuje.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250