jaka szyba?

jaka szyba?

Postautor: oleńka dodano: 06 lip 2011, 16:30

politolog16 pisze:Może być nieco droższa :)

Jeszcze mnie intryguje jaki rozmiar wziąć: 45 czy 55 cm wysokości. Przy moim wzroście (185cm) skłaniam się do 55 cm, ale w sklepie, który poleciła Oleńka twierdzą, że jak silnik 250cm3, to szyba 45cm. Nie do końca widzę związek między pojemnością, a wysokością szyby, ale może coś podpowiecie. Nie mam niestety motoru pod domem żeby gdzieś podjechać i przymierzyć jaka szyba będzie lepsza.

Jak wytrzymasz do soboty, to wsadzę ma motóra Arcona ( ma 180 cm) i zmierzę szybę. Zobaczymy czy te 10 cm ograniczyłyby widoczność.
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 06 lip 2011, 16:54

Pewnie, że wytrzymam:) Dzięki!
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

Motocykl: zipp raven

jaka szyba?

Postautor: oleńka dodano: 10 lip 2011, 10:11

No więc sprawa z szybą wygląda tak. Ja mam zamontowaną 40-tkę. Arcon się wczoraj przymierzył i stwierdził, że większa przeszkadzałaby w jeździe. Szczyt szyby byłby na granicy widoczności jezdni. 40-stka jest wystarczająca, tym bardziej, że są to szyby montowane do kierownicy i można je sobie ustawić z odpowiednim przechyłem i wysokością. Moją spokojnie można podnieść jeszcze o jakieś 5 cm do góry. Więc nie masz co montować większej szyby. Ta mniejsza i tak cały opór powietrza przejmie na siebie, pod kask nic Ci nie wpadnie. A jeśli sam chciałbyś się przymierzyć, to zapraszam, bliziutko w końcu masz :).
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 10 lip 2011, 10:50

Dzięki wielkie za pomoc! W takim razie kupuję, a skoro szyba daje się regulować, to myślę, że mimo swojego beztalencia technicznego jakoś ją dopasuje :D

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

Motocykl: zipp raven

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250