Arcon pisze:Weźcie jeszcze pod uwagę inny scenariusz - łańcuch nie trafia na zębatkę (ZA LUŹNY łańcuch, źle zamocowana zębatka, whatever), pojawia się ogromne naprężenie, które najpierw masakruje tuleje, a następnie zrywa łańcuch. Nie może tak być?
dziadek zbyszek pisze:foxmolder pisze:Więc tak.
Nie sądze, żeby mój styl jazdy czy sposób ruszania spowodował taką masakrę.
Przepraszam Cię, ale nie wiedziałem jak ruszasz, wiec poszedłem w tą stronę. Jeżeli nie to, to drugi punkt, tuleje do D... Gdyby zbyt mocno naciągnięty łańcuch przyciągając zębatkę miażdżył tuleje to na nich powinien być ślad w kierunku na zewnątrz koła, a nie ma. Przy wymianie tulei otwory mogły w kole już być wyrobione, mogły też tak być '' Fabrycznie'' czyli koło podmienione przed zakupem w serwiso-sklepie. Czy widziałeś je rozebrane prędzej?
dziadek zbyszek pisze: Gdyby zbyt mocno naciągnięty łańcuch przyciągając zębatkę miażdżył tuleje to na nich powinien być ślad w kierunku na zewnątrz koła, a nie ma.
Michał_66 pisze:... się mówi trudno stało się ale jest przestroga nie wierz ślepo serwisom
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości