Gdy oddajemy do naprawy warto wiedzieć i widzieć jak naprawa prawidłowo będzie wyglądała bo możemy się naciąć na fachurę z Bożej łaski który odwali robotę i będzie próbował wmówić że nie da się naprawić lepiej.
Ja jakieś pojęcie mam więc chętnie pomogę.
Naprawa ramy i innych elementów nośnych, wgniecenie ,malowanie, zabezpieczanie przed korozją, jest to napewno nie łatwa praca ,ale gdy ma ktoś na karku głowę potrafi zrobić to sam, niekiedy lepiej niż tak zwani fachowcy w serwisach ,a pomoc osób znających się na tym czasami zachęci lub zniechęci do zabawy w remont, tu mamy wybór.
Ja zakupiłem motocykl naprawiony przez fachowca ,dla tego postanowiłem po fachowcu poprawić .
Motor zakupiony po przewrotce, fachowiec ,a raczej nie fachowiec, odwalił lipę , przyspawał nie dbale na stałe podnóżek do ramy nie naprawiając pęknięcia korzystanie z podnóżka grozi odłamaniem .Chcę zrobić tak jak było pierwotnie na śrubę tylko mam do was pytanie czy metal na ramę wymaga specjalnych elektrod lub drutu ( posiadam spawarkę i migomat) ,z tego co usłyszałem to spawa się go bardzo trudno ,niestety nie mam kawałka ramy żeby sprawdzić .Może ktoś spawał lub ktoś komuś ,i wie czym by ten materiał solidnie pospawać.