close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

luz na tylniej zebatce

luz na tylniej zebatce

Postautor: adamsson dodano: 24 paź 2012, 00:09

Witam, zauwazylem w swoiej 250 luz na tylniej zebatce, wiem ze jest tam jakas guma na ktorej zebatka sie trzyma i trzeba ja wymienic.

Powie mi ktos jak ta guma sie nazywa, i gdzie ja moge kupic?
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

Motocykl: Jinlun R-250

luz na tylniej zebatce

Postautor: Luca dodano: 24 paź 2012, 09:41

A nie lepiej zastosować opcję szukaj, zamiast tworzyć nowy post?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

luz na tylniej zebatce

Postautor: selmen dodano: 24 paź 2012, 10:08

parę tematów niżej masz odpowiedź, wystarczy poszukać: viewtopic.php?f=15&t=3217
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

luz na tylniej zebatce

Postautor: skawmid dodano: 24 paź 2012, 13:02

Ja zamówiłem ok. 2 tygodnie temu tytaj:
http://allegro.pl/gumy-zabieraka-zebatk ... 86851.html
Do tej pory jeszcze nie doszły :(

Ps. A co do opcji szukaj to wcale nie takie proste żeby coś znaleźć jak się nie wie bardzo dokładnie jak sprecyzować pytanie - niejeden wieczór poświęciłem na szukanie i często nie znalazłem.
Lewa w górę i do przodu:)
Awatar użytkownika
skawmid
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 250 - teraz symatyk

luz na tylniej zebatce

Postautor: adamsson dodano: 24 paź 2012, 13:44

dzieki skawmind za wsparcie. wlasnie jak nie wie sie dokladnie czego szukac, to nie da sie sprecyzowac pytania.

dzieki wszystkim za pomoc.

a ile potrzeba takich gum na 1 kpl, 4 szt?
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

luz na tylniej zebatce

Postautor: skopi dodano: 24 paź 2012, 18:29

tak 4 szt ale ostatni ich pogięlo i podnieśli ceny na 25 zeta za sztukę więc kupiłem od waczacza o 1 mm większa srednica wewnętrzna dałem dotoczyć u naszego speca nowe śruby i koszt jednej tulei to 8 zeta
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

luz na tylniej zebatce

Postautor: adamsson dodano: 26 paź 2012, 13:02

A powie mi ktos gdzie moge kupic te gumy? Przegladam allegro i nic nie moge znalesc. Ewentualnie od jakiego motoru beda pasowaly zamienniki.

Dzwonilem tez do kilku serwisow, w tym niby tez firmowych, np Przyguccy w Lodzi na ul. Legionow 106, to gosciu chcial mi wcisnac cale kolo :ojoj:

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 13:44 --

zadzwonilem jeszcze do dolko motors na ul Rojnej i maja te gumy, ale Pani powiedziala ze byly 3 rodzaje montowanych, jak poznac jakie potrzebuje bez rozbierania kola.
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

luz na tylniej zebatce

Postautor: eNgine dodano: 26 paź 2012, 15:54

Jeśli felga aluminiowa i silnik rzędowy to raczej te same gumy z linku allegro powyżej. W sumie też bym chętnie kupił na zapas. A ktoś kto już wymieniał niech się pochwali, po czym poznać bez rozbierania że już się nadają do wymiany? W moim przypadku nic nie stuka przy ruszaniu i hamowaniu silnikiem, ale jeśli trzymam na hamulcu i próbuję ruszyć na 1 biegu to widzę jak zębatka się trochę obraca względem koła, które stoi w miejscu ( około 1 cm ) - gdy odpuszczę wraca. Czy ta guma jest na tyle miękka że takie ruchy zębatki są w normie czy już świadczy to o potrzebie wymiany?
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

luz na tylniej zebatce

Postautor: adamsson dodano: 26 paź 2012, 16:41

eNgine pisze:W moim przypadku nic nie stuka przy ruszaniu i hamowaniu silnikiem, ale jeśli trzymam na hamulcu i próbuję ruszyć na 1 biegu to widzę jak zębatka się trochę obraca względem koła, które stoi w miejscu ( około 1 cm ) - gdy odpuszczę wraca. Czy ta guma jest na tyle miękka że takie ruchy zębatki są w normie czy już świadczy to o potrzebie wymiany?

U mnie jest tak samo, tylko ze ruch zebatki to o ok 1,5-2cm. Babka powiedziala ze koszt 1 gumy to chyba 5zl.
Awatar użytkownika
adamsson
Forumowicz

luz na tylniej zebatce

Postautor: selmen dodano: 26 paź 2012, 17:55

1.
eNgine pisze:...A ktoś kto już wymieniał niech się pochwali, po czym poznać bez rozbierania że już się nadają do wymiany? W moim przypadku nic nie stuka przy ruszaniu i hamowaniu silnikiem, ale jeśli trzymam na hamulcu i próbuję ruszyć na 1 biegu to widzę jak zębatka się trochę obraca względem koła, które stoi w miejscu ( około 1 cm ) - gdy odpuszczę wraca. Czy ta guma jest na tyle miękka że takie ruchy zębatki są w normie czy już świadczy to o potrzebie wymiany?

w moim chomiku masz opis remontu jaki zrobiłem:
http://chomikuj.pl/selmen/Galeria/moje+ ... +Jinluna,3
http://chomikuj.pl/selmen/Galeria/moje+ ... nt+Jinluna
trochę nie po kolei ale jak przejrzysz ten mój 3-stronnicowy spam to znajdziesz i zużyte gumy :D
samo obracanie się delikatne zębatki może sugerować zużycie zabieraka ale z racji że jest on gumowy to jakiś martwy ruch jest naturalny, nie wiem jak duży jest u ciebie...
2.
adamsson- co do pytań, to nie ma nic w tym złego że się pyta, nawet jak się nie wie o co pytać...także loooz... :]
3.
skawmid- rolland to solidna była firma do tej pory, kupowałem tam cały osprzet do jawy 350 i nie tylko- i te gumy też. dzwoń, pisz, może ktoś przysnął
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250