STOP + +

STOP + +

Postautor: Ikar dodano: 10 paź 2008, 00:52

W ROMECIE R-250 na tej poprzeczce łączącej kufry są dwie blaszki właściwie do przyczepienia numeru rejestracyjnego. Tylko że na tych blaszkach numer byłby nieoświetlony, więc numer dałem na sam błotnik, a na tych blaszkach powiesiłem planowane prawie o roku dodatkowe światła stopu.
Dość długo szukałem odpowiednich w internecie, aż w końcu zdecydowałem się kupić takie kierunkowskazy z przydymionym szkłem, w których wymieniłem żarówki na czerwone W18W.\ :

Obrazek

Ze starego, zbitego wkładu lampy do poloneza zrobiłem takie podstawki pod te kierunkowskazy. Trochę mi ten odblask porysował się w imadle, a próba poprawienia pastą automaks nie poprawiła sprawy, a raczej odwrotnie, odblask zaczął się ścierać.

Obrazek

Ale po zmontowaniu praktycznie tego nie widać. Na motorze wygląda to tak.

Obrazek

Obrazek

A tak się to wszytko świeci.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ikar
Forumowicz

Motocykl: Junak M11 był ROMET R 250

STOP + +

Postautor: scOti dodano: 10 paź 2008, 01:07

Dobra robota, ladnie wyglada a co wazniejsze zawsze bezpieczniej, btw u CIebie tez przednia lampa jest tak wysoko ustawiona? bo co jade to mam wrazenie ze oslepieam keirowcow przed soba - a juz probowalem regulowac ;/

btw ile dales za te stopy?
scOti

STOP + +

Postautor: Shipp dodano: 10 paź 2008, 07:16

Świateł nigdy za dużo. Skoro już idziesz w tym kierunku, proponuję Ci jeszcze jedno dodatkowe rozwiązanie: wymontuj z sisibaru /oparcia pasażera/ tabliczkę z napisem ROMET, wstaw tam czerwone szkło i kilka diód w rzędzie. Podłącz to do stopu. Wefekcie otrzymasz światło STOP świecące dośc wysoko a więc bardzo dobrze widziane przez kierowców większych samochodów, co przydaje się szczególnie w korkach.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

STOP + +

Postautor: Luca dodano: 10 paź 2008, 09:14

Całkiem fajnie ci te światełka wyszły, nie sposób ich nie zauważyć. :oklasky:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

STOP + +

Postautor: Largo dodano: 10 paź 2008, 10:41

Super pomysł! Bardzo ciekawie to wygląda :oklasky:
Largo

STOP + +

Postautor: andrzej dodano: 10 paź 2008, 12:19

Jestem pod wrażeniem.
Bardzo ładnie to wygląda. :oklasky:
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

STOP + +

Postautor: Ikar dodano: 20 paź 2008, 01:25

scOti pisze:Dobra robota, ladnie wyglada a co wazniejsze zawsze bezpieczniej, btw u CIebie tez przednia lampa jest tak wysoko ustawiona? bo co jade to mam wrazenie ze oslepieam keirowcow przed soba - a juz probowalem regulowac ;/

btw ile dales za te stopy?

Te kierunkowskazy kosztują po 29,00 zł. a kupiłem na aukcji w tym sklepie.
Podaję ogólną listę, bo te konkretne aukcje uciekają do archiwum.

Lampę przednią ustawiałem przy ścianie. Reguluje się dobrze w dużym zakresie. I jak wspominałem wcześniej, założyłem dużo lepiej świecące Semi Halogeny.
Awatar użytkownika
Ikar
Forumowicz

Motocykl: Junak M11 był ROMET R 250

Wróć do Jinlun/Romet 250