Juz w trakcie zakupu okazało się ze trzeba wymienic prędkosciomierz ,fabryczny nie działał prawidłowo.Przegląd wykonałem raz po 500 km i wiem że więcej juz z serwisu nie skorzystam.Motocykl stał 3 tygodnie ,nie zrobione zostało prawie nic i w dodatku zniknęło jeszcze sporo paliwa z baku(może wyparowało przez te 3 tyg
![:] :]](./images/smilies/icon_x.gif)
Postanowiłem ze sam bedę serwisować sprzęta.
Co poprawiłem i naprawiłem:
-wymieniłem akumulator na exide bike , oryginalny był..średni
-zmieniłem mocowanie baku ,zamieniając oryginalne mocowanie na te oparte na poduszkach filtra powietrza od mercedesa.Znalazłem ten patent w intarnecie nie pamietam dokładnie gdzie
-rozkręciłem poduszki silnika ,fabrycznie byl tak skrecone ze az guma wyłaziła .Zniknęło około 60 % wibracji
-wymieniłem klocki hamulcowe na RMS ,o niebo lepsza skuteczność hamulca a koszt około 30 pln .Oryginalne klocki były straszne
-linka sprzęgła od kawasaki ,patent zaczerpnięty z forum sprawdza sie,oryginalna się zacinała
-warto tez podokręcac przewody wysokiego napięcia i dokładnie sprawdzic kontakt fajki ze swiecą
-nie ominęło mnie rownież klejenie baku

-polecam również przejrzenie wiązki kabli w lampie ,ja znalazłem żle wykonane połączenie doprowadzające głowny prąd z regulatora napiecia,styki były nadtopione przez niechlujny montaż
-musiałem również podokręcać kolektory wylotowe oraz pozakładać uszczelki których fabrycznie nie było(takie miedziane kółka)
-spawanie tłumików ,oryginalne mocowania popękały i cos czuje ze bede je musial wymienic na jakies akcesoryjne bo znów cos zaczyna przedmuchiwac..
Obecnie mam zrobione 5000 kilometrów i zywię szczerą nadzieje ze wreszcie Romet bedzie sprawować sie coraz lepiej.
Kupując nowego nie mozna liczyc na to ze bedzie wszystko cacy taka jest prawda
Ogólnie z biegiem czasu rozumiemy sie coraz lepiej.Romet ma wiele chorób wieku dziecięcego które według mojej oceny mozna wyleczyc samemu przy odrobinie zaparcia cierpliwości
Korzystanie z serwisów naraża tylko na stres ,dłuuugie przestoje w trakcie sezonu i spore wydatki.