Ze swojej strony powiem Ci tak. Jeździłem w życiu różnymi maszynkami i moje zdanie jest takie. do w miarę komfortowej jazdy nic mniejszego jak 250 a i tak po czasie stwierdzisz, że jak by miał 600 to też nie było by źle

A prawko? hmm zrobisz i masz drogę otwartą do większych maszynek. Chciałbyś mieć prawko ale tylko na samochody do 650 pojemności?

tak samo jest jak nie zrobisz A. Co to za frajda "móc jeździć ale tylko..." ? Sprawdź moto, jak dobre to bierz a prawko i tak rób, bo jak nie ten to inny
Ponury zgadzam się całkowicie GPS też nie pokazuje dokładnie a to ze względu na opóźnienie transmisji sygnału do satelity i z powrotem testowałem trzy różne GPSy na raz i każdy pokazywał inaczej w tej samej chwili. poza tym dochodzi tolerancja dokładności pomiaru która waha się w zależności od klasy sprzętu do kilku do kilkunastu metrów (najgorsze potrafią przekłamać o około 50 metrów ) do tego dochodzą warunki atmosferyczne, chmury deszcz czy przeszkody typu budynki i góry co może spowodować opóźnienie sygnału a tym samym błędne wskazania. Dowód? mój szwagier zapłacił mandat za przekroczenie prędkości o 10 km a tłumacząc policjantowi, że GPS pokazywał mu prędkość tylko rozbawił policjanta.