close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Lepszy nowy, czy używany?

Postautor: Czarna Owca dodano: 11 maja 2009, 15:52

Tak się zastanawiam jak myślą forumowicze: czy lepiej kupić nowy motocykl chiński z salonu i samemu go skręcać, czy może kupić taniej używany, w którym już może wyszło to co miało wyjść i poprzedni właściciel to ponaprawiał? Poza tym mam pytanie, czy JinLun 150 i 250 to ta sama konstrukcja zewnętrzna tylko z różnymi silnikami? czy może 250-tka jest trochę większa?
Mariusz
Czarna Owca
Czarna Owca
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar LF 250-B

Postautor: Lupus dodano: 11 maja 2009, 19:55

:) wymiarami 150 i 250 prawie się nie różni - kingway podaje na swojej stronie wymiary 150-tek i 250 które nie różnią się wcale - inni dystrybutorzy podają różnice w wymiarach wręcz nie istotne (parę centymetrów) - różnica jest owszem w mocy przyśpieszeniu - wiadomo 250 kilka kucyków więcej ma
a co do tego nowy używany - hm co kto lubi - ja chciałem nowy, nie boję się narzędzi skręcania dokręcania itp. drobnej dłubaninki - wiedziałem w co się pakuję po doświadczeniach z chińskim skuterem (który śmiga teraz jak marzenie - dobrze dotarty dokręcony wypuszczam się nim nawet w 100 km wycieczki bez obaw ze zdechnie mi coś)
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Wróć do Jinlun/Romet 150