problem z ładowaniem

problem z ładowaniem

Postautor: kamikwia dodano: 15 kwie 2010, 21:02

Więc pewnie się powtórzę ale nie ładuje mi jinlunka;/ próbuję zlokalizować regulator napięcia.. mam 3 typy..wyjasniciemi co mam na fotkach? pod bakiem okrągły nr 3 lewy bok to 1 przerywacz 2ka nie wiem co to jest. no i pod bakiem była kostka na dwie wtyczki 4 (wydaje mi sie że to jest regulator . Jak myślicie wymienienie jego rozwiąże problem?? http://www.aukcjoner.pl/gallery/002245211-r.html#I3
kamikwia

problem z ładowaniem

Postautor: grzenio dodano: 16 kwie 2010, 09:03

Regulator napięcia znajduje się pod zbiornikiem paliwa od strony siedzenia, czarny żebrowany przykręcany na dwie śrubki, żeby się do niego dostać musisz zdjąć bak...
Czy wymiana regulatora coś pomoże nie wiem ale często zdarza się że jeśli są problemy z elektryką w serwisie rometa zaczynają właśnie od regulatora...
Przynajmniej u mnie tak było pali mi żarówki więc w serwisie wymienił mi regulator, problem nie ustąpił więc teraz ma mi wymienić iskrownik...
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

problem z ładowaniem

Postautor: Dobry dodano: 16 kwie 2010, 22:22

Ja przedwczoraj miałem taki problem było ładowanie i podczas jazdy znikło.
U mnie problem był w przyciętym kablu osłoną od przedniej zębatki jak rozkręciłem ładowanie się pojawiło,tylko ja rozkręcałem tą osłonę do spawania i źle skręciłem a u Ciebie jak nic nie rozkręcałeś to może być co innego ale zawsze dobrze sprawdzić przewody zanim rozkręcisz pół motoru bo mogą być gdzieś przetarte lub pęknięte
Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

problem z ładowaniem

Postautor: dorplas dodano: 21 kwie 2010, 23:20

1 - to wiesz
2 - może jakiś przekaźnik
3 - cewka zapłonowa
4 - moduł silnika

regulator napięcia przeważnie jest z radiatorem(aluminiowy, może być czarny) do jego chłodzenia, pierwsza rzecz to sprawdź wszystkie kostki, potem kable i wtedy czas na regulator
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Klubowicz

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

problem z ładowaniem

Postautor: kamikwia dodano: 20 maja 2010, 11:57

Witam. Dałem do serwisu jednak i to był regulator. ;) mogłem sam wymienić..;) no ale jeszcze mam pytanko..Bo wstaliwi mi troche mniejszy i mam wrażenie że łąduje jekko ponad 12V a powinno raczej 14 prawda??
taki miałęm ... http://allegro.pl/item1023987125_regula ... aplon.html
a taki wstawili http://allegro.pl/item1044879137_regula ... jolly.html

co wy na to??
kamikwia

Wróć do Jinlun/Romet 150