close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Bak (coś w nim lata)

Bak (coś w nim lata)

Postautor: Lupus dodano: 03 sie 2009, 16:23

Witam

Czy oprócz pływaka może coś innego urwać się w baku (wczoraj wróciłem z wycieczki i pod garażem jak poruszałem na lewo i prawo motorkiem coś w środku stukało - taj jak bym wrzucił tam sobie metalową śrubkę) - sam wskaźnik od stanu paliwa nie działa mi od jakiegoś czasu po tym jak moto upadło.
I co z tym fantem zrobić - czy można pozbyć się z baku ustrojstwa w miarę bezinwazyjnym sposobem?
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Bak (coś w nim lata)

Postautor: scOti dodano: 03 sie 2009, 19:46

latarka i i magnesik neodymowy na teleskopiku (jak antenka)?

łatwo nie będzie
scOti

Bak (coś w nim lata)

Postautor: kubus1827522 dodano: 04 sie 2009, 22:18

Z mojego skromnego doświadczenia stwierdzam że na 99% jest to pływak. Obstawiam ta opcje, gdyż mój motorek miał identyczną przypadłość!!!
Po niewielkim upadku pływak po prostu sie ułamał!!!(a dokładniej to ułamał się ten pręcik na którym on się trzyma) Niestety nie jest go tak łatwo wyjąć :kicha: ale życzę powodzenia.

pozdrawiam :buttrock:
kubus1827522

Bak (coś w nim lata)

Postautor: Lupus dodano: 05 sie 2009, 18:10

trzeba będzie pokombinować z przechylaniem motnga i grzebaniem szczypczykami w baku

kubus1827522 - a tobie udało się to ustrojstwo wyjąć i jak to zrobiłeś ?
Awatar użytkownika
Lupus
Sympatyk

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Bak (coś w nim lata)

Postautor: kubus1827522 dodano: 05 sie 2009, 19:57

Lupus pisze: (...) kubus1827522 - a tobie udało się to ustrojstwo wyjąć i jak to zrobiłeś ?

Nalałem benzyny do maxa, a ten spławiczek jest z plastiku, wiec wypłynął do góry. A jak już był pod korkiem to łatwiej było go złapać! Ja w tym cele wspomogłem się sróbokrętem z magnetyczna końcówka, bo akurat nie mialem nic innego pod ręka! No i jakoś t oposzło :))

życze powodzenia :buttrock: pozdro
kubus1827522

Bak (coś w nim lata)

Postautor: Romcia dodano: 26 lip 2010, 10:53

no to super chłopaki ale pytanie mam do was takie co teraz zrobić aby znów działał miernik paliwa-bo mi pokazuje cały czas pełen bak a pływak jest gdzieś pod haczony i ani go wyjąć ani też nie ma możliwości jak to naprawić :( jakieś pomysły???
Romcia
Forumowicz

Motocykl: jinlun 150-5

Bak (coś w nim lata)

Postautor: west dodano: 16 paź 2010, 15:26

Witam,

Mam podobny problem. Wracałem niedawno z Bielska i koło 60 km/h zaczęło coś stukać. Jakby śrubka wpadła albo kamyk w rurze wydechowej.

Pływak jest chyba urwany bo nie działa jak należy właściwie pokazuje, ze bak jest pusty a natankowany do pełna.

Pozdrawiam

Moim problemem były gmole, które sie polużniły. Teraz nie amm już problemu.

W żadnym serwisie nie chcą mi naprawić pływaka i stopki centeralnej !

Zapłaciłem już za 2 przeglądy 300 zł i kasę tylko biorą a nie chcą mi naprawić. Zostawiam to do przemyślenia...
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 02:32 przez west, łącznie zmieniany 1 raz
west

Bak (coś w nim lata)

Postautor: Romcia dodano: 17 paź 2010, 09:34

więc ja już wszystko wiem bo miałam go rozkręcone:)główną przyczyną jest odczepienie się miernika od podstawy którą można bezproblemowo odkręcić od spodu baku gdyż jest przykręcona na 2 śruby,następnie przymocowałam ją na kit uszczelniający bak-cena 8zł(uwaga na uszczelkę by jej nie odkształcić)i po wyschnięciu można spokojnie wkręcić i działa :_hura" mam tego fotki ale nie wiem jak to wrzucić _bezradny
Romcia
Forumowicz

Motocykl: jinlun 150-5

Wróć do Jinlun/Romet 150