close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Zarżnąłem coś w wektorze:/

Postautor: Zimny dodano: 10 cze 2011, 17:33

Witam, na początku chciałbym powiedzieć, że poje*** ne pomysły warto zachować dla siebie a nie dla motocykla;/ Dziś tego uświadczyłem chciałem "poobracać kołem" i niestety...po całej akcji motocykl odpalam, biegi wbijam, ale wektor stoi w miejscu nie rusza:/ wydaje mi sie że sprzęgło chodzi bo gdy zostawiam go na biegu to mam blokade i nie odpale, odpale tylko po wcisnieciu sprzegla, a gdy tak robie to zapala, biegi wchodzą, niestety zachowuje się jakby był na luzie:/ może macie jakieś pomysły na szybko co mu jest bo jestem troche przerażony :/ ..głupota czasem nie zna granic.
Awatar użytkownika
Zimny
Forumowicz

Motocykl: Jawa 634-7

Postautor: dorplas dodano: 10 cze 2011, 20:50

a może odkręciła ci się przednia zębatka? zacznij od tego, potem można dalej podyskutować :)
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Klubowicz

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Postautor: showman4ff4 dodano: 10 cze 2011, 21:59

Zimny pisze: "poobracać kołem"

co to znaczy??? ;>
Awatar użytkownika
showman4ff4
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150

Postautor: thomas dodano: 10 cze 2011, 23:04

Palić gumę
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Postautor: Zimny dodano: 13 cze 2011, 01:04

Sytuacja jakkolwiek opanowana:)można zamknąć.
Awatar użytkownika
Zimny
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 13 cze 2011, 12:03

Zimny pisze:Sytuacja jakkolwiek opanowana:)można zamknąć.

No to jeszcze napisz jak została opanowana?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Zimny dodano: 15 cze 2011, 19:23

Niestety bardzo doraźnie, okazało się, że sprzęglo musiało być wcześniej już przypalone i to ono było sprawcą zamieszania, póki co wyregulowałem je na cięgienku i jest w miarę ok...tzn na postoju ciężko go wybić z luzu w górę, podczas jazdy ok, w najbliższym czasie będę zmieniał olej więc przy okazji rozbiorę to sprzęgiełko i przeszlifuję tarczki(jeśli to taki typ sprzęgła o jakim myślę), bo na nowe sprzęgło do wektora to chyba nie mam co liczyć:/ ogólnie kaszana z dostępem do części a nie wiem czy z rometa czy innego jinluna coś by mi podeszło.pzdr.
Awatar użytkownika
Zimny
Forumowicz

Postautor: showman4ff4 dodano: 15 cze 2011, 20:02

Zimny pisze:Ntzn na postoju ciężko go wybić z luzu w górę, podczas jazdy ok, .pzdr.

mam to samo, w swoim.. ;/ a zaczęło się tak robić niekiedy jak objechałem zlot w Częstochowie i dużo jeździłem na pół sprzęgle po świętym miejscu więc chyba też mam przypalone lekko ;/
Awatar użytkownika
showman4ff4
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150

Postautor: Zimny dodano: 19 cze 2011, 14:34

A rozbierałeś może sprzęgło?Bo w takiej sytuacji najlepiej byłoby zmienić sprzęgło, bo planuję trochę pojeździć nim w najbliższym czasie dłuższe wypady(kończę kurs na A i wreszcie się legalizuję), więc jazda z takim sprzęgłem jest trochę ryzykowna, ale co mnie bardzo truje, to do wektora 150 nie ma, żadnych części zamiennych:/ i nie wiem czy ktoś już otwierał może to sprzęgło i porównywał do tych z jinluna/rometa/zippa?tudzież może coś japońskiego n.p rebel?
Awatar użytkownika
Zimny
Forumowicz

Wróć do Jinlun/Romet 150