close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

podrasowanie/tuninig/ ulepszenie

Re: podrasowanie/tuninig/ ulepszenie

Postautor: matbewh dodano: 08 lip 2013, 00:40

wymienialiście może tłumiki w tym motorku? jakie polecacie? myślałem o wymienie na oryginały (moto kupiłem z uszk tłumikiem i jest obecnie zaspawany ale nie czuję się z nim zbyt pewnie) ale chcą za nie ponad 800 zł a to 8razy za dużo za takie badziewie
Awatar użytkownika
matbewh
Forumowicz

Motocykl: Romet r 150 BLACK HAMSTER 2009

Postautor: Michał_66 dodano: 08 lip 2013, 09:30

matbewh pisze:wymienialiście może tłumiki w tym motorku? jakie polecacie? myślałem o wymienie na oryginały (moto kupiłem z uszk tłumikiem i jest obecnie zaspawany ale nie czuję się z nim zbyt pewnie) ale chcą za nie ponad 800 zł a to 8razy za dużo za takie badziewie

polecam te : http://allegro.pl/tlumik-wydech-yamaha- ... 34989.html
Ale z góry zaznaczam że będzie głośno :D
Michał_66

Postautor: matbewh dodano: 08 lip 2013, 15:14

no właśnie oglądałem te ale wolałbym żeby jednak moto nie było głośniesze niż na oryginałach... czy jest bardzo duża różnica, tzn czy jednak trochę tłumią czy podobnie jak bez tłumika? przepraszam, nie mam porównania
Awatar użytkownika
matbewh
Forumowicz

Motocykl: Romet r 150 BLACK HAMSTER 2009

Postautor: szpej dodano: 08 lip 2013, 15:48

http://www.youtube.com/watch?v=D1zUzWYbieg&feature=youtu.be

to są te same tłumiki tylko obciąłem je i założyłem do 250 - osobiście uważam po 4 latach jazdy na nich, że są genialne, a oryginalne to się do niczego nie nadają.
szpej
Forumowicz

Motocykl: jinlun r250 - bobber

Postautor: Michał_66 dodano: 08 lip 2013, 16:33

matbewh pisze:no właśnie oglądałem te ale wolałbym żeby jednak moto nie było głośniesze niż na oryginałach... czy jest bardzo duża różnica, tzn czy jednak trochę tłumią czy podobnie jak bez tłumika? przepraszam, nie mam porównania

Jest bardzo duża różnica :D na rozpoczęciu sezonu przegrałem konkurs na głośny wydech tylko z Dragiem 650
Według prezesowego decybelomierza było 116,8 dB :D a norma jest 96 dB
Drag miał 117,5 jak się nie mylę
Michał_66

Postautor: Deamiens dodano: 08 lip 2013, 19:09

Tak gwoli ścisłości, "norma" jest mierzona przy 1/2 obrotów mocy maksymalnej, a na rozpoczęciu odkręcaliśmy do końca, więc porównanie troszkę bez sensu :)
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: Franky_Furbo dodano: 20 lip 2013, 01:11

Nie mogę zasnąć... za gorąco, więc szperam w necie szukając synowi części do jego Kinga i natknąłem się na takie cosik
http://allegro.pl/chlodnica-olej-ogar-9 ... 30024.html
i teraz mnie nurtuje pytanie czy jest, czy ma sens,czy są możliwości by do 150cc coś wtym stylu założyć???
Jakieś sugestie ??? :D
Franky_Furbo
Forumowicz

Motocykl: Juliś 150

Postautor: Niebieski dodano: 29 lip 2013, 07:11

Sens pewnie jest, jeśli tylko masz ochotę na przeróbki, wydać te trochę kasy, to na pewno w ciepłe dni będzie to pomocne. Jeden żółty moto 250cc na forum ma seryjnie chłodnicę oleju, ale moto było ściągane indywidualnie z Chin. Możesz pogadać z Adam Żagań, jego moto to LONCIN LX 250, na jego avatarze nawet widać odrobinę tą chłodnicę. Nawiasem mówiąc ma jeszcze ciekawą stopkę centralną i cała reszta też full opcja w porównaniu do innych chińczyków.

Obrazek
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Postautor: Koźlak dodano: 29 lip 2013, 17:55

teraz to mam kibel... od czego przypasować całe wydechy??? swoje miałem puste i było zajefajnie ale te gówniane rurki nie wytrzymały!!!skąd teraz przypasić?
Awatar użytkownika
Koźlak
Forumowicz

Motocykl: Romki
Tel. kom.: 728596781

Postautor: wachu dodano: 14 sty 2014, 20:18

Szubi pisze:przerabiał ktoś siodło ?? Noszę się z takim zamiarem. O ile dojazdy do pracy (czyli ok.50km) to nie problem, to dojazdy na zloty to oj już tak :lanie: Orientujecie się jaki może być koszt ?

właśnie kończe szycie skórzanych nowych kanap obserwój forum pokarze fotki :tango:
silnik dwa koła i mina wesoła
Awatar użytkownika
wachu
Klubowicz

Motocykl: Honda/Vmax/Traja/YamahaXVS1100
Tel. kom.: 889734851

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 150