Jinlun JL-150/5 reaktywacja

Re: Jinlun JL-150/5 reaktywacja

Postautor: zmstr dodano: 21 maja 2015, 09:57

Fajna relacja z reaktywacji zapuszczonego sprzętu :) Jedynie czego mógłbym się przyczepić, ze zboczenia zawodowego, to sposób pospawania tłumika :czapa: Tak to robota konkretna ;)
Nie lubię ciepłego piwa, zimnego lata i zarozumiałych bab, które zachowują się jakby miały okres przez 30 dni w miesiącu :)
zmstr
Forumowicz

Motocykl: Romet ADV 150

Postautor: selmen dodano: 21 maja 2015, 14:46

zmstr pisze:Jedynie czego mógłbym się przyczepić, ze zboczenia zawodowego, to sposób pospawania tłumika :czapa: Tak to robota konkretna ;)

Ja tylko trzymałem :D ale i tak dwa dni mialem chorobę spawacza i piasek za powiekami. Nie mam TIG-a, jakbym spawał swoim inwertorem byłoby jeszcze gorzej ;)
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: Luca dodano: 21 maja 2015, 14:59

selmen pisze:
zmstr pisze:Jedynie czego mógłbym się przyczepić, ze zboczenia zawodowego, to sposób pospawania tłumika :czapa: Tak to robota konkretna ;)

Ja tylko trzymałem :D ale i tak dwa dni mialem chorobę spawacza i piasek za powiekami. Nie mam TIG-a, jakbym spawał swoim inwertorem byłoby jeszcze gorzej ;)

Ale pospawać trzeba było tłumik w środku (rurę do pionowej ścianki) a ten chromowany stożek to jest tylko maskownica i jego wystarczy solidnie sczepić od dołu w niewidocznym miejscu.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: selmen dodano: 21 maja 2015, 22:34

W środku też pospawane. Jak łapalem tylko w "niewidocznym miejscu" tę maskownicę zawsze się znów obrywało od drgań w moim Julianie. Teraz się nie oberwie, zamalowane zostało srebrolem. Coś za coś. Poza tym wstawię mu akcesoryjne wydechy jak nazbiera kasy.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 150