Moduł Blue Casoli

Re: Moduł Blue Casoli

Postautor: bogdan289 dodano: 17 lis 2013, 22:27

Wiesz:-) może i pali 4l paliwa może pali 6 l paliwa na 100 km...wiem jedno gdy pilica nie była podniesiona to w trakcie jazdy na wolnych obrotach mi gasl a o staniu na światłach nie wspomnę;-) swieca przepala się na prawidłowy kolor i dla mnie to dowód ze wszystko gra:-D:-D
....moduł blue casoni to kicha. Przechwalona!
I tak silnik. Faluje na obrotach ...a wyscigowki z tego 150 nie da się zrobić i nawet nie trzeba to chopperek i powinien bujac w miarę wolno.
bogdan289

Postautor: bogdan289 dodano: 17 lis 2013, 22:37

Kupując ten moduł miałem nadzieję ze silnik się ustabilizuje. ...ze jak to przeczytałem na tym. Temacie będzie pracował aksamitnie:-) każdy chwali swoje :-D:-D ją natomiast nie widzę różnicy więc po co przeplacac;-) a silnik;-) cóż twierdzę ...może się naraze co niektórym kolegom ale silnik to kicha jak cały ten motor:-D:-D
Nawet junak choć stary techniczne rowniej pracuje od tego chińskiego romcia:-D:-D..
bogdan289

Postautor: Arcon dodano: 17 lis 2013, 23:09

A zawory, panie kolego, wyregulowane? Stara zasada mówi, że zanim dotkniesz się do gaźników, ustaw zawory...
Arcon
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 17 lis 2013, 23:17

Arcon pisze:A zawory, panie kolego, wyregulowane? Stara zasada mówi, że zanim dotkniesz się do gaźników, ustaw zawory...

Amen :D :D
Michał_66

Postautor: jacek.rc dodano: 17 lis 2013, 23:24

Kurna,może rzeczywiście coś przekombinowałeś,moja 125 chodziła jak zegarek,póki nie zacząłem kręcić :D ,powrót do "zegarka" trwał ponad 1000 km z regulacjami dosłownie o 1/10 obrotu :gadula: .Kiedy się już udało :_hura: ,to chodzi ..bajka :D ,jak na 125,nigdy nie wziął więcej niż 2,5l,a rekord to 247 km na 5l :brawa: .Jak teraz przepalam go w garażu,to po wł. ssania pali na tyk,nawet po tygodniu stania.
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: bogdan289 dodano: 18 lis 2013, 00:11

...tak o tym spalaniu piszecie:-) zatankowalem za 35zl paliwowo i przyjechałem na tym ok200 km;-) to dużo czy mało:-D:-D???? Dodam ze było to na module fabrycznym .podniesionej iglicy i świecy NGK
bogdan289

Postautor: bogdan289 dodano: 18 lis 2013, 00:21

Kto przekombinowal z ustawieniami???ja:-D:-D
Zawory są ok. ..gaznik też ..świece kupię irydowa na wiosnę;-) by z ciekawości ją sprawdzić ...
..na NGK. Jest w miarę ok
Ma piękny kolorek kawki z mleczkiem i brak smoły
bogdan289

Postautor: skopi dodano: 18 lis 2013, 08:10

Masz spalanie w normie 3,3l/100 km więc jest w miarę dobrze , a jezeli faluje na obrotach jak gdzieś wczesniej pisałeś to pewnie łapie jakieś fałszywe powietrze i tyle. Do tego przesmarować ładnie linkę gazu. Problem raczej na pewno jest w gaźniku a nie na module czy świecach, ja jeżdże 4 lata na oryginalnych chińskich :D chyba? (nie sprawdzałem bo nic się nie działo aby to robić) ale kombinowałem z modułem bo gdzieś jest problem bo nie osiągnie więcej niz 6500 obrotów w trakcie jazdy i pewnie o to większości chodziło że być może są jakieś ograniczenia w modułach . Jak na razie jeszcze nie kupiłem nowego modułu ale po zamianie modułów na zak. sezonu od razu było widać różnicę w pracy, więc i w tym też jest trochę prawdy ;-)
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: bogdan289 dodano: 18 lis 2013, 09:59

Linki przesmorowalem od razu przy zakupie zniweiwalem luz na szpolce gazu ...powietrza raczej nie łapie. Lewego chyba ze przez to ustrojstwo od recylkulacji spalin na krodzcu gaznika jest taka pipetka która jest gomowym wezykiem polonczona z recylkulatorem...może tam puszcza????podociagalem obejmy ..niby ok ale????
bogdan289

Postautor: bogdan289 dodano: 18 lis 2013, 10:11

A jeśli chodzi o obroty to przed kupnem modułu blue casoli udało mi się przy wyprzedzania złapać kilka razy prawie 8tys obr ...więc cosik nie wieżę w te blokady;-)
Wogule facet który to sprzedawał twierdził ze świece NGK to badziew i poleca chińskie:-D:-D
I cosik. Było mi podejrzane to to:-D:-D
Nie neguje jeśli uważacie ze ten moduł to cud techniki ;-) ale ją widzę ze u mnie cudu nie ma i jest wszystko tak jak było:-D:-D zrobiłem już na nim 180 km. ...dodam ze jeżdżę ok 70 w porywach do. 90km/h
bogdan289

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 150