Moduł Blue Casoli

Re: Moduł Blue Casoli

Postautor: mike_russ dodano: 27 lis 2013, 18:03

Też Liska -czyli mój pierwszy motocykl Romet K-125 na początku planowo woziłem do serwisu, który poza wymianą oleju i przedmuchaniem filtra powietrza miał na wszystko odpowiedź- "to się musi dotrzeć". Tarczę hamulcową dokręciłem sam, elektrykę zrobiłem sam, zawory ustawiłem sam poprawiając po serwisie... Na gwarancji wymieniłem pękniętą manetkę, z ostatnim "przeglądem gwarancyjnym" dałem sobie spokój i olej też wymieniłem sam. Obecnego Dzikusa kupiłem używanego, łańcuch wymieniłem, elektrykę porobiłem, serwisanta widział tylko jak wpadałem po części, dopóki się nie dowiedziałem, że serwisant też kupuje w Larssonie ;) Jedyne tylko koło musiałem do wulkanizatora dać, bo za nic w świecie nie mogłem zdjąć opony ręcznie - to rozmiar od Syreny (dokładnie! ;) ) więc w sumie nic dziwnego, że potrzeba do tego maszyny...
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Karol dodano: 27 lis 2013, 18:51

mike_russ pisze:serwisanta widział tylko jak wpadałem po części

A potem Ci pali 4l :))
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Postautor: Luca dodano: 28 lis 2013, 09:50

mike_russ pisze:Jedyne tylko koło musiałem do wulkanizatora dać, bo za nic w świecie nie mogłem zdjąć opony ręcznie

Jeśli masz oponę bezdętkową, to takich opon ręcznie się nie zdejmuje, bo można sobie tylko rant felgi uszkodzić. Opony bezdętkowe są ciaśniejsze i sztywniejsze przy feldze i ręcznie się do tego nie należy zabierać.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Bikozaj dodano: 21 maja 2014, 14:41

Mam Pytanie czy ktoś wie gdzie można teraz dostać moduł Blue Casoli, gdyż strona http://www.quad4u.pl/ nie działa a na allegro brak.
Bikozaj
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 150

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 150