jaki olej

Re: jaki olej

Postautor: krysz dodano: 13 sty 2014, 22:36

Bogdan, luzik. Nic do Ciebie nie mam, tylko już pisałem dwa posty wcześniej :
"A jeżeli magneto pracuje w oleju to należałoby spuścić olej (bo doszło do wymieszania przekładniowego z silnikowym) i ponownie zalać właściwym".
a Ty ciągle pytasz jaki olej zalać i piszesz, że szklankę czyli masz na myśli olej przekładniowy. A takowego do naszych silników nie lejemy.
Chcemy Ci pomóc a ty ciągle swoje...
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: beniamin82 dodano: 13 sty 2014, 22:41

bogdan289 pisze:Krysz:-D:-D czy mi się wydaje ??;-) wyczuwam
Że nie palasz do mnie sympatią:-D:-D:-D;-)
Zapewniam że umiem czytać że zrozumieniem!!!!i radze byś dał se siana :lanie: :dzieki:

Bogdan, Krysz jest osobą która zawsze chętnie pomoże. Ja nie raz do niego dzwonię i nigdy nie usłyszałem żeby miał mi to za złe. Natomiast ty musisz nam zaufać, i uwierzyć ze nikt ci na złość nie robi tylko stara pomóc.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: andrzej_sl dodano: 13 sty 2014, 22:50

pax, pax między chrześcijany :rad:

widzę, że każdy ciągnie w swoją stronę - moja jest racja, moja, i jest najmojsza :rotfl:
Trzy najpopularniejsze słowa na świecie - "Made in China".
andrzej_sl
Klubowicz

Motocykl: Mińsk125-JL150-GS500-ST1100
Tel. kom.: 600413426

Postautor: selmen dodano: 13 sty 2014, 22:52

bogdan289 pisze:Krysz:-D:-D czy mi się wydaje ??;-) wyczuwam
Że nie palasz do mnie sympatią:-D:-D:-D;-)
Zapewniam że umiem czytać że zrozumieniem!!!!i radze byś dał se siana :lanie: :dzieki:

fajnie pisać takie teksty nie znając LIVE adresata? jakiś małolat chyba jesteś i mama nie nauczyła...u mnie jesteś spalony jeśli chodzi o porady...przyjedź na zlot to ja dam ci siana... ile zechcesz...zapraszam
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: Michał_66 dodano: 13 sty 2014, 22:55

Uwaga Uwaga!!!
nie lejemy żadnej szklanki oleju przekładniowego od strony iskrownika bo ten iskrownik pracuje w oleju silnikowym który lejemy z drugiej strony (w tym samym co skrzynia i silnik) mechanik u waludiego popełnił błąd i dolał mu jeszcze olej przekładniowy z drugiej strony przez co zmieszał dwa rodzaje oleju

Więc Bogdan nie lejemy oleju żadnego od strony iskrownika !!
Michał_66

Postautor: bogdan289 dodano: 13 sty 2014, 23:03

:-) :piwa: koledzy ;-) zacny Krysz. Przepraszam :piwa: z tym sianem to zarcik;-)...przecież uśmiechy dodalem :piwa: zgoda Krysz;-)
bogdan289

Postautor: bogdan289 dodano: 13 sty 2014, 23:17

Czytam wszystkie tematy bo dzięki wam uczę się poprawnie dbać o mego Romcia by chodził długie kilometry w zdrowiu...na prawdę żartem do Kryszka pocisnolem...
bogdan289

Postautor: waludi dodano: 14 sty 2014, 11:21

sory że wywołałem, taką burzę z tym olejem, co nawet doprowadziło do jakiś słownych utarczek. Ale temat nasunął mi się sam po przeczytaniu postu o tym że któryś z kolegów zaczynał się zastanawiać skąd w instrukcji wzmianka o oleju przekładniowym, i skojarzeniu że coś takiego mechanik w moim motorku zrobił.
Awatar użytkownika
waludi
Klubowicz

Motocykl: romet r150, honda shadow VT600
Tel. kom.: 507922411

Postautor: waludi dodano: 14 sty 2014, 11:48

A i jeszcze o ile dobrze pamiętam korek o którym Beniamin 82 na zdjęciu które zamieścił by mi pomóc rozwiązać ten problem podpisał sitko / filtr oleju u mnie nie jest na kapie ale o ile się nie mylę pod silnikiem z lewej a pod silnikiem z prawej do spuszczania oleju , ten co się spuszcza legalnie olej silnikowy. Mogę się mylić a sprawdzić mi trudno bo motorek aktualnie jest z 80 km ode mnie. I żeby nie było nieporozumień co do modelu to Romer R 150 , wizualnie silnik wydaje mi ,się podobny jak ten na zdjęciu oprócz tego małego szczegółu. Chciałem skopiować to zdjęcie by jeszcze raz zainteresowani zobaczyli o czym piszę ale technika mnie pokonała, nie potrafię , sory
Awatar użytkownika
waludi
Klubowicz

Motocykl: romet r150, honda shadow VT600
Tel. kom.: 507922411

Postautor: bogdan289 dodano: 14 sty 2014, 13:08

Nie stety ..sitko oleju tak zwany filtr umieszczony jest tak paskudnie że szkoda gadać ;-) ale trochę cierpliwości i specjalny klucz czyni cuda:-);-)
W serwisie Reda nawet tego filtra nie ruszali :-) bo nie mieli klucza odpowiedniego:-D
Dobrze że niemcy przed wojna do swych motorkow wynaleźli takowy ;-) bo idealnie mi teraz pasował;-)
bogdan289

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 150