Nawiązując do wypowiedzi dziadka Zbyszka oraz mając ten silnik rozebrany co do śrubki potwierdzam jak wcześniej , może kilka słów o tym co chciałem przerobić w tym motocyklu cześć z tej listy zeczy zrobiłem i nowy właściciel się bardzo cieszy z zakupu. Teraz przeszedłem na mocniejszy motocykl opiszę może w punktach :
- wymiana opon chińskie na przystosowane do jazdy na mokrej nawierzchni ( chińskie są bardzo twarde )
- wymiana żarówek w light barach na LED ( tam były 2 x h3 po 55 w - Aku i pradnica nie daje rady !! )
- przegwintowanie mocowania wydechu w głowicy 2 rozmiary więcej - problem urwanej szpilki
- siedzisko kierowcy do przeróbki z oparciem
- zębatka oczywiście 17 z z przodu tył oryg.
- lampa przednia z innego motocykla z solidnym kloszem oraz mocowaniem zamiast Ori z tzw guwnolitu gdzie ciężko cała wiązkę przewodów zmieścić
- kierunki z hondy cg bardzo ładnie pasują
- wywalić sakwy z guwnolitu i wstawić ze skóry
- przekładka i uszczelnienie elektryki , wstawienie kilku obwodów na dodatkowych bezpiecznikach )
- wymiana gmola - ciasno na nogi po przeróbce mozna śmiało spacerówki zakładać
- we własnym zakresie dorobienie zabezpieczenia zębatki przedniej dziwne ale u mnie miała tendencję do wyrabiania się .
Na razie tyle sobie przypomniałem . Jak ktoś ma. Problem z tym Moto niech pisze myślę że jakiś procent wiedzy już posiadam