motomaciey pisze:Okopcone świece to za dużo powietrza
Pisząc to dwukrotnie próbujesz być przekonujący, ale piszesz bzdury - szadza (okopcenie jak kto woli) powstaje przy niepełnym spalaniu paliwa, czyli przy niedoborze powietrza, nazbyt bogatej mieszance.
W przypadku nadmiaru powietrza świece będą wypalone a nie okopcone, z tym że silnik nie będzie miał odpowiedniej mocy, jak to się mówi będzie mułowaty.
Deamiens pisze:wydaje mi się że mówisz o śrubach do regulacji składu mieszanki na wolnych obrotach, ale mogę się mylić bo nie do końca wiem jakie masz gaźniki. A właściwy skład mieszanki reguluje się najczęściej położeniem zapinki czy czegoś podobnego na iglicy.
Dokłądnie tak - skład mieszanki wolnych obrotów reguluje się śrubą, a dokładnie tą śrubą reguluje się ilość powietrza dla biegu jałowego, natomiast posadowieniem iglicy, ilość benzyny dla mieszanki przy otwartej przepustnicy.
showman4ff4 pisze:czy jest do tego jakieś urządzenie czy na oko
To się robi "na ucho" - wkręcasz śrubę dyszy powietrza do momentu gdy obroty zaczną spadać, następnie odkręcasz również do momentu aż obroty zaczną spadać, następnie wkręcasz śrubę do wartości środkowej pomiędzy tymi punktami skrajnymi. Na koniec śrubą podstawiania przepustnicy regulujesz wolne obroty. Aby sobie ułatwić tą regulacę na początku można podnieść nieco wartość wolnych obrotów przez wkręcenie śruby podstawienia przepustnicy - ale bez przesady, nie za dużo.