Flar pisze:Ogólnie przyjęte jest że liczniki samochodowe i motocyklowe mogą zawyżać do 10% wskazania i nie jest to traktowane jako usterka.
Z czego też wnioskujesz że licznik u brata jest precyzyjny ? Jedyne sensowne pomiary to radar lub GPS
żołnierz pisze:Jak byliśmy w Funce też sprawdzałem swój zegar razem z dorplasem i wyszło mi że zaniża przy 100 o jakieś 8km/h ale aż taka różnicazegary możesz mieć dobre może ślimak lub linka ci sie poluzowała i sie ślizga przy zegarze lub ślimaku.POZDROWIONKA
cjt7 pisze:Prędkościomierze w każdym pojeździe (oprócz liczników rowerowych) zawyżają prędkość o około 10% bo tak są kalibrowane aby kierowcy nie przeginali i cieszyli się że jadą tak szybko... Nie ma to wpływu na przejechane kilometry bo te pokazywane są dość dokładnie - poza tym nie przejmuj się tak bardzo "miejscami po przecinku" to jest motocykl a nie precyzyjna maszynka licząca...
tamik78 pisze:Sprawdź jeszcze... ciśnienie w oponach, średnica "toczenia" opony zależy od ciśnienia w pewnym stopniu
forti pisze:przymocowałem GPS do motonga
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości