Fanfary - nie tylko w Challengerze

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 25 mar 2008, 11:52

bardzo dobry opis. i bardzo porzadnie to wszystko zrobione.

sam sie przymierzam do czegos takiego od jakiegos czasu. dzieki twojemu opisowi mam dodatkowe argumenty do przemyslenia.

jak jeszcze troche dluzej popada snieg, to pewnie z nudow (przepraszam, mialo byc: z niecierpliwosci) to zrobie juz bez dalszego zastanawiania sie.

ps. widac na zdjeciach, ze stosujesz ochronne rureczki czarne wszedzie gdzie sie da. i bardzo dobrze. ja szukam takich tez, ale chromowanych. w katalogu louisa widzialem takie ochronne/ozdobne do linki sprzegla i przewodu hamulca przedniego. tyle, ze one sa troche wiekszej srednicy niz potrzeba na mniejszy przewod elektryczny.

jak ktos widzial takie chromowane, niech da znac.
facet.na.motuuuurze

Postautor: Luca dodano: 03 kwie 2008, 13:51

Jak jedziesz w nocy i naciśniesz na klakson to nie przygasają światełka?
Fanfary sporo prądu potrzebują i ciekawy jestem, czy alternator wydala.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 04 kwie 2008, 10:21

jawos pisze:Nie wiem, nie zwróciłem uwagi, ale raczej nie, ponieważ w Challengerze światła i ładowanie, to 2 różne obwody.
A fanfary mam przecież na osobnym obwodzie prosto z aku.

No to mamy pozytywny aspekt oddzielnego obwodu na światła w Challengerze. Przy małych alternatorkach był właśnie problem, że jak w nocy naciskałeś na klakson to robiło się przed oczami ciemnawo. Prawie cały prąd pożerał fanfar :mrgreen: i dlatego u siebie zrezygnowałem z tego pomysłu a może niepotrzebnie.
W samochodzie za to mam i polecam, tylko, że po tej zimie i soli coś zaczyna mi szwankować.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Wróć do Challenger 200