close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Jak skręcić oryginalną szybę?

Postautor: herrmannek dodano: 16 maja 2008, 09:36

Mam moto bez założonej szyby(z szybą nie zmieścił by się na pakę). Razem z motorem dostałem szybę i worek z luźnymi częściami mocowania i nie wiem jak je poskładać. Może ktoś zrobić fotki mocowań? Sam nie dojdę co i jak.
herrmannek

Postautor: Luca dodano: 16 maja 2008, 10:14

Facet na moturze gdzieś tutaj zamieścił fotkę z zamocowaną szybą, tylko poszukaj.
U mnie szyba trzyma się na czterech prętach, dwa są przymocowane opaskami do kierownicy a dwa dolne do półki przy lagach.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: herrmannek dodano: 16 maja 2008, 18:11

Facet ma zdjęcia szyby po tuningu... mocowanie wygląda podobnie ale nie wiem czy to to....
herrmannek

Postautor: herrmannek dodano: 25 maja 2008, 14:28

Jakiś czas temu udało mi się skręcić szybę, miałem problem z przykręceniem i zostawiłem to. Na wszystkich fotkach jakie widziałem dolne mocowanie jest zaczepione do migaczy. W c200 te rurki migaczy są zrobione z cienko tandetnej blaszki która chyba nie wytrzyma długo z wibrująca szybą, stąd pytanie... Czy to ma tak być czy mam spróbować wszystko jakoś powyginać żeby na kierownice weszło...
herrmannek

Postautor: Luca dodano: 26 maja 2008, 11:43

herrmannek pisze:Jakiś czas temu udało mi się skręcić szybę, miałem problem z przykręceniem i zostawiłem to. Na wszystkich fotkach jakie widziałem dolne mocowanie jest zaczepione do migaczy. W c200 te rurki migaczy są zrobione z cienko tandetnej blaszki która chyba nie wytrzyma długo z wibrująca szybą, stąd pytanie... Czy to ma tak być czy mam spróbować wszystko jakoś powyginać żeby na kierownice weszło...

Dolną część szyby mam przymocowaną do półki kierownicy za pomocą blaszek wygiętych w kształcie kontownika.
W miejscu gdzie mocowane są teleskopy jest taka śruba która trzyma teraz tą blaszkę.
No ale u ciebie może być inaczej bo to nie Jinlun tylko Challenger. ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: herrmannek dodano: 13 cze 2008, 21:45

Jak już się wie jak to zrobić złożenie szyby jest proste... jak będę jutro miał czas zrobię fotki... Sensowne jej przymocowanie to inna sprawa...
herrmannek

Postautor: herrmannek dodano: 14 cze 2008, 09:21

U mnie to tak wygląda... Dzielisz wszystkie części po równo na 4. W każdym zestawie masz. Pręt, obręcz do mocowania do kierownicy z prostokatną gumową podkładką i długą śrubą(nie ma ich na zdjęciu), dwie plastikowe obręcze do złapania pręta, chromowaną plastikową nakrętkę na przód szyby, dwie pasujące do siebie gumowe podkładki do włożenia w otwór szyby i krótką śrubę. Składasz to tak jak na zdjęciu, Przy zakładaniu na motor trzeba pokombinować który rodzaj prętów gdzie i w które stronę wahnięte te plastikowe mocowania...
Obrazek
Obrazek
herrmannek

Postautor: herrmannek dodano: 14 cze 2008, 22:54

Jak założysz to pstryknij fotki...
herrmannek

Wróć do Challenger 200