Wibracje przy +6tyś +65km/h

Postautor: Luca dodano: 29 wrz 2008, 10:50

Przejechałem się Challengerem i mam porównanie w stocunku do rzędowej 250tki. Faktycznie wasze jednocylindrowe silniki emitują większe drgania i przy normalnej jeździe silnik pracuje na większych obrotach, tak na oko z obrotomierza można wnioskować z 1500 do 2000 obrotów wiecej przy tej samej prędkości.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: herrmannek dodano: 29 wrz 2008, 20:48

A w odpisie homologacji jaką masz moc max i przy jakich obrotach? Niestety nasze motorki są montowane w crossach więc biegi są krótkie i raczej w dolnym zakresie prędkości. Nie mam doświadczenia ale motor dość ładnie przyspiesza aż do pewnego momentu kiedy się kończy przepustnica. Może z innym gaźnikiem i 6 biegiem można by było go bardziej rozpędzić. W końcu różnica pojemności to chyba tylko 40ccm. U nas jest 193ccm u was 233ccm jeśli się nie mylę.
herrmannek

Postautor: Luca dodano: 30 wrz 2008, 10:49

herrmannek pisze:A w odpisie homologacji jaką masz moc max i przy jakich obrotach? Niestety nasze motorki są montowane w crossach więc biegi są krótkie i raczej w dolnym zakresie prędkości. Nie mam doświadczenia ale motor dość ładnie przyspiesza aż do pewnego momentu kiedy się kończy przepustnica. Może z innym gaźnikiem i 6 biegiem można by było go bardziej rozpędzić. W końcu różnica pojemności to chyba tylko 40ccm. U nas jest 193ccm u was 233ccm jeśli się nie mylę.

Przy 100km/h mam około 6tyś obrotów na piątym biegu.
Challenger faktycznie przy ruszaniu jak by lepiej ciągnął niż jinlun 250. Różnice widać dopiero na czwartym i piątym biegu jak się chce szybko przyśpieszyć.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Poprzednia

Wróć do Challenger 200