close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

regulacja gaźnika

regulacja gaźnika

Postautor: torunskipiernik dodano: 09 mar 2009, 12:34

Czy ktoś z Was pomoże mi przy regulacji gaźnika
Chodzi o położenie wkrętu regulacji składu mieszanki na biegu jałowym. Czy reguluje się to wkrętem po prawej stronie motocykla, do którego dostęp dość skutecznie ogranicza pompa paliwowa? :mur: Próbowałem obracać ten wkręt ale reakcja silnika na zmianę jego położenia jest bardzo słaba.
(wiem że zasadniczo obroty reguluje się dużą śrubą po lewej stronie gaźnika-śruba ta reguluje uchylenie przepustnicy) ale chciałbym upewnić sie co do składu mieszanki (niestety po regulacji na przeglądzie gaźnika przy przebiegu 500km motor zaczął bardzo trudno odpalać na zimnym silniku strzela też niekiedy w wydech itd wiec trzeba samemu poprawić serwis)
torunskipiernik

regulacja gaźnika

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 cze 2009, 08:08

Mam podobnie po przeglądzie. Też muszę się wstrzelić w ustawienia.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Wróć do Cruiser 250