biper do kierunków- cruiser 250

Re: biper do kierunków- cruiser 250

Postautor: jacek.rc dodano: 28 mar 2014, 20:03

Ja w obu moich Keeway-ach mam w widocznym miejscu przyklejone duże (większe od kontrolki fabrycznej :D )światła-kontrolki.Wykorzystałem do tego celu przylepne migacze z jakiegoś skutra .W Cruiserku pod bakiem masz kostkę (ta większa),która idzie do licznika,w niej są m-in.druciki o kolorach zielono biały i ziel.czarny i to one są podłączone do lampki migaczy w liczniku ,do nich podpiąłem kontrolkę :D (buczka nie podpinałem ale też powinien działać .Ja druciki przylutowałem pod pokrywa licznika.Uwaga,to nie musi być reguła,ale jak próbowałem odkręcić dwie śrubki trzymające licznik od dołu ,to pękłem :D plastik(główka się przekręciła w plastiku).
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Gala dodano: 28 mar 2014, 22:23

Pozostałem przy swoich przekaźnikach ( miałem darmo ). Znalazłem przewody i złączki od przednich kierunków w lewym przednim jajku i tam też umieściłem przekaźniki (miejsca jest tam nawet na syrenę straż.) zobaczymy jak to będzie funkcjonować :| .. zawsze można zmienić.
Polutowałem tez gniazdo zapalniczki z kierownicy do akumulatora z bezpiecz. dodatkowym :))
Przy tych manewrach coś się stało i nie ma awaryjnych :wielkieoczy: , tzn jak nacisnę prawy to gaśnie lewy i odwrotnie ( w sumie jest to dość praktyczne tylko nie zrobię awaryjnych). :zaskoczony:
Nie wiem w którym momencie to się stało, po wyjęciu tych przekaźników jest tak samo (jest to dodatkowa indukcyjność która przy prądzie stałym nie powinna mieć większego wpływu). Czy mógł się przesterować trwale przerywacz ?
Awatar użytkownika
Gala
Forumowicz

Motocykl: cruiser 250 keeway
Tel. kom.: 885554326

Postautor: Gala dodano: 07 kwie 2014, 21:32

Biper przerobiony :] . Przekaźniki to słychać by było ale w samochodzie.
Kupiłem brzęczyk za 3.50 i dwie diody za 0.20, umieściłem to w lewym jajku :))
Sygnalizacja sprawdzona w trasie, jest super :rad:
Awaryjnych dalej nie ma, natomiast kierunki przełączają się na przemian :))
Awatar użytkownika
Gala
Forumowicz

Motocykl: cruiser 250 keeway
Tel. kom.: 885554326

Poprzednia

Wróć do Cruiser 250